Banjaluka pobratim sa Putinovim klubom

Objavljeno: 15. 10. 2018 u 20:20h

Džudo klub Banjaluka poznat je i priznat van granica BiH o čemu svjedoči i pobratimstvo sa Turbostrojiteljem iz Sankt Peterburga, klubom u kojem je ponikao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Iako saradnja dva kluba traje duži period, nedavno je i ozvaničena, jer je predsjednik Turbostrojitelja Mihail Rahljin boravio u Banjaluci i formalno potpisao povelju prijateljstva sa prvim čovjekom Banjaluke Zoranom Ćupom.

“Mihail je inače sin pokojnog Anatolija Rahljina, Putinovog džudo oca i vrlo bliskog prijatelja. Putin je i danas član ovog kluba koji praktično funkcioniše kao porodica. Kada smo boravili u Sankt Peterburgu on je otvorio turnir i pored svih svojih obaveza puna dva časa gledao borbe. Ne treba ni pričati da Turbostrojitelj ima najbolje moguće uslove, o kojima mi samo možemo da sanjamo, ali nadam se da ćemo i mi dobiti, što se kaže, krov nad glavom i mogućnost da rastemo onako kako smo zamislili” – rekao je Ćup.

Ruska ekipa boravila je u Banjaluci pet dana, a novi susret već je zakazan za maj 2019. godine.

“Ponovo su nas pozvali na svoj memorijalni turnir “Anatolij Rahljin”, što nam mnogo znači. Prvi put je naš takmičar Jovan Lovrić zauzeo pet mjesto u vrlo jakoj konkurenciji i pokazao da imamo talenat i da ispravno radimo. Takvi turniri mnogo znače našim mladim takmičarima da postanu zreli i nauče nešto novo. Mnogo znače i nama, jer imamo priliku da vidimo kako to organizuju oni najbolji” – rekao je Ćup.

Džudo klub Banjaluka nedavno je bio organizator 12. memorijala “Stevan Marković”, za koji je dobio pohvale i gostiju iz Rusije, ali i čelnika Džudo saveza BiH.

“Ugostili smo više od 400 takmičara iz 31 kluba i pokazali da smo sposobni da konkurišemo za organizaciju balkanskih i evropskih takmičenja pod okriljem Evropske džudo federacije. Za ovaj turnir smo nabavili nove tatamije” – rekao je Ćup.

Nedostaje sala za treninge

Džudo klub Banjaluka egzistira od 1985. godine, iako je nekoliko puta mijenjao ime. Najveće uspjehe bilježio je poslije rata, a danas ima nekoliko vrlo zanimljivih takmičara koji nagovještavaju velike domete. Iz kluba ističu da im je nedostatak prave dvorane za treniranje najveći problem, kao i ostalim džudo klubovima iz Banjaluke, pa se nadaju da će u što skorijem roku dobiti svoj krov nad glavom.

Izvor: Glassrpske/ Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjaluka-pobratim-sa-putinovim-klubom/||claudebot