Banjaluka centar svijeta u amaterskom biciklizmu

Objavljeno: 28. 9. 2018 u 09:58h

Banjaluka će u avgustu 2021. godine biti domaćin Svjetskog amaterskog prvenstva u biciklizmu na kojem će učestvovati 3.000 takmičara iz 60 zemalja svijeta.

Ovo je u četvrtak saopštio predsjednik Međunarodne biciklističke federacije (UCI) David Lapartien.

Riječ je o velikom sportskom događaju Svjetskom prvenstvu master serije “Gran fondo u biciklizmu”.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ovo još jedna velika prilika za afirmaciju grada na međunarodnoj sceni, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Najavljen je i dolazak nekoliko hiljada gostiju i navijača što je prilika za naše hotelijere i turističke radnike da ostvare profit, ali i da pokažu naše tradicionalno gostoprimstvo. Treba čestitati i podržati sve koji su učestvovali u nastojanjima da Banjaluka dobije organizaciju velikog sportskog događaja”, naveo je Radojičić.

On je dodao da je najveći grad Srpske stekao veliku međunarodnu afirmaciju kroz organizovanje trke Banjaluka-Beograd i naglasio da će organizacija Svjetskog prvenstva biti kruna svih dosadašnjih napora.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjaluka-centar-svijeta-u-amaterskom-biciklizmu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])