Banjaluci najviše ocjene za organizaciju džudo kupa “Stevan Marković”

Objavljeno: 7. 10. 2019 u 16:26h

Džudo kup “Stevan Marković”, koji je po 13. put organizovao Džudo klub Banjaluka, ostaće upamćen po trijumfi Krajine u ukupnom plasmanu, ali i sjajnom ugođaju u dvorani “Borik”.

Više od 500 učesnika iz 12 zemalja Evrope takmičili su se na četiri tatamija, a organizatori su se potrudili da sve bude na najvišem nivou. Napravili su ambijent na kakvom bi im mogla pozavidjeti i veliki svjetski turniri. Prvi put na našim prostorima korišćeni su LED displeji, na kojima je vrlo precizno ispisano ko i kada se takmiči, pa je turnir završen u rekordnom roku, bez gubljenja vremena.

Osim domaćina, čiji se rezultati ne ubrajaju u konačan plasman, najbolji utisak ostavili su takmičari banjalučke Krajine, koji su skupili 62 boda, 46 su osvojili džudisti Famosa iz Istočne Ilidže, a bod manje Mladosti iz Kotor Varoša.

Uspješni su bili i mladi ruski džudisti iz kluba Turbostrojitelj, u kojem je džudom počeo da se bavi predsjednik Rusije Vladimir Putin, jer su imali stoodstotan učinak – dva takmičara dva zlata.

“Najviše nam znači što smo od predstavnika svih klubova dobili najvišu ocjenu za organizaciju. Mislim da smo pomjerili granice u tom segmentu. Podijelili smo i 14 pehara za najbolje takmičare i takmičarke po kategorijama. Posebno sam srećan što smo nastavili saradnju sa našim prijateljima iz Rusije, koji su poslali dva takmičara, iako je trebalo da i oni budu dio ekipe koja je otputovala na pripreme u Japan” – rekao je predsjednik DžK Banjaluka Zoran Ćup.

Članovi ovog kluba trebalo bi u maju iduće godine treći put da učestvuju na turniru u Sankt Peterburgu i dodatno učvrste pobratimske veze sa Turbostrojiteljem, na čijem čelu je Mihail Rahljin, sin Putinovog učitelja Anatolija.

Generalni pokrovitelj turnira u Banjaluci, već tradicionalno, je bio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

  • 500 džudista učestvovalo na turniru
  • 62 boda osvojili džudisti Krajine
  • 12 zemalja imalo svoje predstavnike

Izvor: Glassrpske/ Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

1 komentar

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Banjaluci najviše ocjene za organizaciju džudo kupa “Stevan Marković”

  1. biljana

    Bravo i ovaj put!!!!

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjaluci-najvise-ocjene-za-organizaciju-dzudo-kupa-stevan-markovic/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])