Banjalučanin Branko Tadić šampion Balkana

Objavljeno: 23. 9. 2019 u 15:26h

​Proteklog vikenda u Budvi je održano prvenstvo Balkana za kadete u džudou, a veliki uspjeh i šampionsku titilu u kategoriji preko 90 kg ponio je član Džudo kluba “Zvijezda” iz Banjaluke, Branko Tadić.

Tadić je aktuelni šampion RS i BiH, osvajač četiri medalje sa ovogodišnjeg evropskog džudo tura, što su rezultati zbog kojih se u jednom momentu popeo i na visoko peto mjesto svjetske rang liste.

Branko je ove godine predstavljao BiH na evropskom prvenstvu u Poljskoj, te je takođe od strane Olimpijskog komiteta BiH izabran i poslan na EYOF (Olimpijske igre za mlade), kao najbolji sportista BiH do 18. godine, te je imao čast da nosi zastavu na otvaranju pomenutih Olimpijskih Igara koje su se ove godine održale u Bakuu.

“Tadić je od danas i aktuelni šampion Balkana, što je samo još jedan od pokazatelja njegovog kvaliteta. Ova godina je za nas bila jako uspješna. Da nije izostala podrška institucija siguran sam da bi u Banjaluku donijeli evropsku ili svjetsku medalju”, rekao je trener Jasenko Delić.

Trener ističe da je Branko trebao učestvovati na svjetskom prvenstvu koje se održava već naredne sedmice u Kazahstanu, a na kojem neće učestvovati, jer nisu imali finansijsku mogućnost da odu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/banjalucanin-branko-tadic-sampion-balkana/||claudebot