21 igrač Skakača na Kadetskom prvenstvu RS u šahu!

Objavljeno: 7. 4. 2014 u 09:05h

Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke će svoj višegodišnji rad s djecom krunisati rekordnim brojem učesnika na Kadetskom prvenstvu RS, koje će biti održano od 14. do 16. aprila u Dvorovima.

skakac2014a

Do sada su mladi banjalučki šahisti svom klubu sa smotri najboljih u Srpskoj donijeli 19 medalja (5 zlatnih, 8 srebrnih i 6 bronzanih odličja), a posebno je bila berićetna 2013. godina, kada su osvojene jedna zlatna i šest srebrnih medalj.

Ovog puta u Dvorove putuje čak 21 takmičar, koji će pokušati da osvajanjem medalje obezbijede direktan plasman na Kadetsko prvenstvo BiH, koje je na programu tokom prve polovine maja.

“I na državnim prvenstvima redovno dobro prolazimo, pa u svojim redovima imamo pet šampiona, tri vicešampiona i jednog osvajača bronze. To nam je u posljednje tri godine donijelo osam plasmana na evropska prvenstva”, ističe Branko Tomić, predsjednik Škole šaha “Skakač”.

Dodaje da je “Skakač” još jednom potvrdio da jedino kontinuirani rad s djecom može donijeti rezultate, ne samo u borilačkim arenama već i na polju masovnosti. Tako je “Skakač” 2011. donio gradu na Vrbasu prvu, i jedinu, titulu ekipnog šampiona RS u omladinskoj konkurenciji, a ima i tri najmlađa banjalučka igrača u istoriji koja su izašla na svjetsku rejting listu.

“Rezultati bi bili i bolji da ne ‘kuburimo’ s finansijama. Ministarstvo sporta RS nam, recimo, još nije isplatilo 1.000 KM, odobrenih 2013. na osnovu učešća na konkursu. Ukoliko ta sredstva ne dobijemo, vjerovatno ćemo otkazati odlazak na Prvu ligu RS za omladince”, navodi Tomić.

Zaključuje da bi to bila loša poruka mladim šahistima koji se u sve većem broju uključuju u rad kluba.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/21-igrac-skakaca-na-kadetskom-prvenstvu-rs-u-sahu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])