Tomica Zirojević, član Skupštine OKK Borac: Nova uprava, stari problemi

Objavljeno: 17. 12. 2013 u 10:12h

Član Skupštine Omladinskog košarkaškog kluba Borac Tomica Zirojević optužio je upravu da loše upravlja klubom i da nisu donijeli nikakav napredak od kada su u maju ove godine došli na čelo ovog sportskog kolektiva.

 košarka

– Na klupskoj Skupštini prošle sedmice u materijalima koje smo dobili predsjednik Skupštine Radomir Kosić prikazao je Borac kao da je on osnovan 1947. godine, a čelnici OKK Borac tvrde da ta dva sportska kolektiva nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Sada hoće da se zakite trofejima i istorijom Borac Nektara koji je ugašen – izjavio je Zirojević.

On se osvrnuo i na sastav Skupštine banjalučkog sportskog kolektiva.

– Od bivših igrača u Skupštini smo jedino Miroslav Gašpar i ja. Nema gromoglasno najavljenih privrednika i političara koji mogu da donesu novac u klub, ali su zato tu konobarica, ujak funkcionera, vozač i ostali. Oni su tu postavljeni samo da dižu ruku za prijedloge uprave kad to njima odgovara – istakao je Zirojević.

Nekadašnji košarkaš i pomoćni trener Borca rekao je da ekipa nema nikakve ambicije u Prvoj ligi RS, gdje se trenutno takmiči nakon što je prošle sezone ispala iz Lige BiH.

– Upravni odbor nema planove ni ambicije za sljedeću sezonu. Pitanje je koliko su uspjeli da donesu sredstava u klub. Predsjednik UO Jugoslav Jovičić rekao je da posuđuje svoje pare i čeka da Administrativna uprava uplati svoje obaveze prema klubu pa da onda vrati to što je posudio. Ekipa nema generalnog sponzora, što je nedopustivo. Nekada se ime Nektara vezalo za Borac, ali je sada daleko od toga – rekao je Zirojević.

Predsjednik UO Jugoslav Jovičić nije želio da komentariše optužbe Zirojevića. Predsjednik Skupštine Radomir Kosić takođe nije htio mnogo da priča.

 Jedan nezadovoljnik postavlja pitanje rada Skupštine iz ličnih razloga. Dok se mi borimo za opstanak kluba, on izmišlja priče i to mu ne služi na čast – kazao je Kosić.

Prva liga RS

Rezultati 11. kola Prve lige Republike Srpske u košarci: Prijedor – Gacko 76:65, Feniks – Drina Birač 85:79, Servicijum – Bratunac 60:71, Heo – OKK Borac 70:58, Rudar – Sutjeska 70:78, Student – Rogatica 62:80. Slobodna je ekipa Budućnosti. Plasman: 1. Sutjeska 10-1, 2. Rogatica 8-2, 3. Heo 8-1, 4. OKK Borac 6-3, 5. Drina Birač 6-3, 6. Rudar 5-4, 7. Prijedor 4-6, 8. Feniks 4-5, 9. Gacko 4-5, 10. Student 3-7, 11. Bratunac 2-7, 12. Servicijum 1-8, 13. Budućnost 0-9.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/tomica-zirojevic-clan-skupstine-okk-borac-nova-uprava-stari-problemi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])