Srbija lako savladala Ukrajinu u Laktašima

Objavljeno: 29. 7. 2012 u 19:52h

Reprezentacija Srbije u sportskoj dvorani u Laktašima savladala je Ukrajinu (84:64) u prazniku košarke, kojem je prisustovalo preko 4.000 ljubitelja ovog sporta.

“Orlovi” su u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji odigrali u nedjelju kontrolni meč s Ukrajincima, koji su bili lak zalogaj za četu Dušana Ivkovića. Mnogobrojni navijači Srbije mogli su da uživaju u potezima svjetskih zvijezda kao što su Nenad Krstić i Milan Teodosić, kao i mnogih drugih reprezentativaca “orlova”, koji su došli da obraduju armiju navijača u RS. Podrška s tribina nije se smirivala tokom cijelog meča i sasvim je razumljiva inicijativa da Srbija nekada u budućnosti ponovo odigra meč u RS. Naj­bo­lji u dre­su “or­lo­va” bi­li su Vla­di­mir Lu­čić sa 14, te Ne­ma­nja Ne­do­vić i Te­odo­sić sa po 12 poena, dok je kod Ukra­ji­na­ca naj­bo­lji bio Sti­ven Bart sa 10 po­ena.

Milorad Dodik, predsjednik RS, danas je prije utakmice primio delegaciju reprezentacije Srbije, koju su predvodili Dušan Ivković, selektor “orlova”, i Dejan Bodiroga, potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije. Dodik je gostima poželio mnogo dobrih rezultata u nerednom periodu, a u isto vrijeme je izrazio veliko zadovoljstvo što je RS domaćin ovoj selekciji.

“Ovo je veliki dan za RS i počastvovani sam što je selekcija Srbije gostovala u našoj zemlji. U RS ima mnogo navijača Srbije i veoma je važno da reprezentativne selekcije što češće gostuju kod nas”, rekao je Dodik, koji je i sam nekad bio košarkaš, i zatim dodao:

“Želimo im mnogo sreće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i nadamo se da će ubrzo ojačati poziciju u svijetu košarke i da će se na velikim takmičenjima boriti za medalje, što smo i navikli od njih. Osim toga, moramo da učinimo sve da ovakvi mečevi u RS postanu tradicionalni.”

Bodiroga je jedan od legendarnih košarkaša koji su ostavili dubok trag u ovom sportu, a sada obavlja jednu od odgovornih funkcija u KSS. Bodiroga je istakao da je ekspediciji “orlova” čast što može da dođe u RS i pohvalio je domaćina.

“Moram da zahvalim na pozivu. Ovde se osećamo kao kod kuće. Imamo vrhunske uslove za rad i velika je čast što možemo da obradujeme veliki broj navijača koje imamo u RS”, kazao je Bodiroga, koji se nada podršci i u kvalifikacijama za EP, koje se igra u Sloveniji:

“Nadam se da ćemo se kvalifikovati na prvenstvo Evrope i da ćemo imati veliku podršku navijača iz RS. Slažem se da ovakve utakmice moraju da postanu tradicionalne.”

Da preko kvalifikacija izbori učešće u Sloveniji kao selektor će imati zadatak Dušan Ivković. Ostvario je veliki uspjeh prošle sezone s Olimpijakosom, a sada može da se posveti radu s reprezentacijom “orlova”.

“Moram pre sve ga zahvalim Laktašima i Banjaluci na sjajnom prijemu. Hvala i predsedniku RS, koji je pomogao u ovom događaju, a svi znamo da se i on nekada bavio ovim sportom. Ovo je za nas veoma bitan momenat i želim da zahvalim još jednom”, kazao je iskusni stručnjak, koji je zatima naglasio:

“Moramo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, a veliki problem imamo s povredama. Imamo čak sedam debitanata. Moramo i da aifrmišemo igrače koji još nisu doživjeli svoj zenit i nadam se da ćemo uspeti u zacrtanim ciljevima.”

Olimpijske igre

Košarkaška selekcija Srbije nije se kvalifikovala na Olimpijske igre koje su u toku u Londonu, a Dušan Ivković smatra da je prvi favorit reprezentacija SAD.

“Spletom mnogih okolnosti nismo se plasirali na OI, što je velika šteta. Smatram da je SAD prvi favorit za osvajanje zlatne medalje i da bi u finalu mogli da igraju protiv Španije. Ipak, iznenađenja su moguća, ali verujem da će se ove dve selekcije sastati u finalu.”

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/srbija-lako-savladala-ukrajinu-u-laktasima/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])