Marko Šćekić zamijenio Dragana Mičića na kormilu Borca: Zreo sam za samostalnu trenersku karijeru

Objavljeno: 23. 5. 2019 u 17:46h

Novi trener košarkaša Borca je Marko Šćekić, koji je prošle sezone bio pomoćnik Draganu Mičiću, a jedno kratko vrijeme i igrač.

Sada je definitivno skinuo dres, patike okačio o klin i obukao odijelo te se u potpunosti posvetio trenerskom poslu, a prve korake napraviće u gradu u kojem se afirmisao prije dvadesetak godina.

“Ne bojim se izazova i smatram da sam dovoljno zreo da započnem samostalnu trenersku karijeru što predstavlja novu epizodu u mom životu” – izjavio je Šćekić koji danas slavi 38. rođendan.

Tokom karijere igrao je za deset klubova, ali u posljednja dva nije ostavio značajniji trag zbog povrede ramena. Imao je priliku da sarađuje sa mnogo trenera među kojima su bili Drago Karalić, Nenad Trajković, Predrag Jaćimović, Jovica Arsić, Vlade Đurović, Velimir Gašić, Predrag Krunić, Sašo Filipovski, Dejan Radonjić, Fabricio Frates, Andrea Trinkijeri, Vlada Jovanović… Teško mu je bilo izdvojiti onog koji je ostavio najveći utisak na njega.

“Svi treneri sa kojima sam sarađivao, a bilo ih je mnogo, imali su svoju filozofiju igre, svoje pristupe igre i svoj način shvatanja košarke. Ipak, imali su jednu zajedničku liniju, a to je posvećenost detaljima. Ako bih morao da biram među njima sigurno da Gašić i Arsić imaju posebno mjesto, jer sam tada bio na početku karijere, dok u kasnijem radu moram da pomenem Trinkijerija, Radonjića, Krunića i Filipovskog. Da li se sa nekim od njih mogu identifikovati? Teško, jer već sada vidim da moj stil vođenja ekipe neće biti sličan nijednom od njih, ali da sam pokupio dosta znanja to sigurno jesam” – rekao je Šćekić.

Već je postavio određene smjernice u radu sa ekipom.

“Nastavili smo sa radom, jer ozbiljna ekipa sebi ne smije priuštiti pauzu od nekoliko mjeseci koliko neće biti takmičenja. Treniraćemo do kraja juna kada ćemo imati godišnji odmor, a onda se ponovo skupiti i krenuti sa pripremama. Pokušaćemo zadržati većinu igrača i eventualno se pojačamo na deficitarnim pozicijama ili podmladimo ekipu. Kao i do sada baziraćemo se na igrače iz Banjaluke i okoline. Za sada nijedan igrač iz prošlosezonskog tima nije otišao” – kazao je Šćekić.

Povreda

Krajem februara vratio se na parket u 17. kolu Prve lige RS da bi potom igrao sve do četvrtog meča finalne serije plej-ofa kada se povrijedio pa nije mogao da pomogne saigračima u majstorici protiv Leotara koju su Trebinjci dobili i postali šampioni Srpske te se plasirali u Ligu BiH. Pored njega veliki hendikep Banjalučani su imali u tom meču, jer nisu računali na još tri bitna igrača u rotaciji.

Izvor: Glassrpske/ Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/marko-scekic-zamijenio-dragana-micica-na-kormilu-borca-zreo-sam-za-samostalnu-trenersku-karijeru/||claudebot