Grad Banjaluka obezbijedio specijalna invalidska kolica za KKI „Vrbas“

Objavljeno: 10. 1. 2014 u 13:44h

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ bogatiji je za još jedna specijalna invalidska sportska kolica. Ovaj vrijedan poklon danas, 10. januara, predstavnicima kluba uručio je gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović, a Gradska uprava je za kupovinu kolica izdvojila 9.600 KM.

kki vrbas

Gavranović je rekao da Grad već duže vrijeme ima korektne odnose sa KKI „Vrbas“, te da pomaže rad ovog kluba. Prema njegovim riječima, sportisti-invalidi „Vrbasa“ postižu sjajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni i na dostojan način promovišu Banjaluku.

“Zbog toga imamo moralnu i ljudsku obavezu da se odužimo članovima KKI „Vrbas“. Podržavamo rad kluba na različite načine. Pored redovnog izdvajanja sredstava iz budžeta, obezbijedili smo i prostor za klupsku kancelariju, termine za treninge, a danas smo klubu poklonili i specijalna invalidska sportska kolica”, istakao je Gavranović.

On je obećao da će u toku ove godine Grad Banjaluka obezbijediti još jedna kolica za igrače KKI „Vrbas“.

Predsjednik KKI „Vrbas“, Marinko Umičević, kazao je da sportisti ovog kluba žive za sport i da njihovo bavljenje košarkom predstavlja značajan vid socijalizacije invalida. On se zahvalio gradonačelniku na vrijednom poklonu i najavio da će se KKI „Vrbas“ ove sezone boriti za prvo mjesto u regionalnoj NLB ligi. Umičević je i ovaj put pozvao nadležne da ukinu PDV na ortopedska pomagala.

U kolicima, koja su danas uručena klubu, igraće najbolji sportista Banjaluke za 2012. godinu u sportu za invalidna lica, Nenad Ritan. On kaže da su ova kolica urađena po njegovoj mjeri i da će sigurno unaprijediti njegovu igru.

Na današnjoj svečanosti u klupskim prostorijama promovisani su kalendar za 2014. godinu i himna kluba, a gradonačelniku je uručen poklon kao znak zahvalnosti.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/grad-banjaluka-obezbijedio-specijalna-invalidska-kolica-za-kki-vrbas/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])