Dani košarke u Banjaluci

Objavljeno: 18. 1. 2021 u 12:32h

Dvorana “Borik” narednih sedam dana biće centar regionalne košarke i ugostiće 14 klubova Druge ABA lige koji će odigrati tri kola.

Zbog pandemije virusa korona takmičenje se održava u balonima, prvi susret je odigran sredinom novembra na Zlatiboru, a drugi će biti održan u Banjaluci, gdje ulogu domaćina ima Borac uz podršku Igokee, sa kojom je potpisao sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Utakmice počinju danas, biće igrana po tri meča dnevno, a trajaće do nedjelje. U Banjaluci će nastupiti ekipa Gorice iz Hrvatske koja nije nastupila na Zlatiboru, jer je u svojim redovima imala nekoliko igrača inficiranih virusom korona. Prve četiri utakmice hrvatski tim izgubio je službenim rezultatom 0:20, a sada će debitovati na regionalnoj sceni. Poslije dugog vremena grad na Vrbasu biće domaćin jednog velikog takmičenja nakon što je 1978. godine igrano finale Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Bosne, 1979. turnir “Večernjih novosti” na kojem su između ostalih igrali Partizan i CSKA te 1980. godine i Evropskog prvenstva za košarkašice. Ovaj turnir predstavlja povratak regionalne košarke u “Borik”, gdje su prije petnaestak godina igrane utakmice Gudjir lige. Za ovu priliku renoviran je parket koji je od sada u novim bojama koje su izabrali navijači na zvaničnoj “Fejsbuk” stranici dvorane “Borik”.

Direktor ABA lige Milija Vojinović pohvalio je organizaciju i vjeruje da će sve proteći u najboljem redu.

“Hvala Borcu i Igokei koja je finansijski pomogla renoviranje dvorane u kojoj će biti održan turnir. Ove sezone odlučili smo da Druga ABA liga bude igrana turnirski. Prvi je održan na Zlatiboru, gdje su odigrana četiri kola, dok će sada u Banjaluci biti odigrana tri. Sistem balona viđen je u NBA ligi, Španiji… Organizacija ovakvog turnira je izuzetno skupa i sigurno je da ekipe imaju izvanredne uslove za smještaj, trening i odigravanje utakmica, tako da još jedno veliko hvala organizatoru. Nadamo se da će biti kao na Zlatiboru, gdje je viđena dobra košarka”, izjavio je Vojinović.

Predsjednik Borca Milan Đajić istakao je da je sve spremno za odigravanje 21 utakmice tokom sedam dana.

“Posljednje tri-četiri godine vrijedno smo radili da naš grad dobije ovakvo takmičenje. Hvala rukovodstvu regionalnog takmičenja koje nam je ukazalo povjerenje da organizujemo jednu ovakvu manifestaciju i zaista je velika šteta što nema gledalaca iz dobro znanih razloga jer bi onda to bio veliki spektakl. Nadamo se praznicima sporta u našem gradu narednih dana. Tokom te pomenute tri-četiri godine ostvarili smo kontakte i saradnju sa mnogo klubova, a jedan od njih je i Igokea, koja se potrudila da Borac bude u društvu najboljih ekipa regiona. Vjerujem da ćemo opravdati očekivanja kao domaćini, Banjaluka je uvijek bila dobar domaćin i nadamo se da će i sada biti tako”, naglasio je Đajić.

Direktor Borca Tibor Florjan zahvalio je rukovodstvu ABA lige što je dodijelio organizaciju turnira banjalučkom klubu te rekao da je sve pripremljeno u kratkom roku te da očekuje da će biti jednako dobro kao na Zlatiboru, a ako ne i bolje. On se osvrnuo na stanje u ekipi koja je ostala bez Tavarijusa Šajna, dok je kao zamjena stigao Hejden Lesko, koji će debitovati na sutrašnjem meču sa Sutjeskom.

“Doveli smo Leskoa kao zamjenu za povrijeđenog Šajna, kojem je operisana Ahilova tetiva te se nadamo da će biti dostojna zamjena. Ono što nas raduje je povratak Draška Kneževića u trening i na prošlom meču Lige BiH upisao je prve minute. Sigurno će biti u rosteru, a trener će odrediti koliko će dobiti vremena u igri. Ne smijemo dozvoliti da obnovi povredu kao prošli put, kada smo malo požurili sa njegovim povratkom teren. Najbitnije je da ne obnovi povredu, a koliko god nam pomogne, biće odlično”, rekao je Florjan.

Raspored

  • Ponedjeljak: Široki – Podgorica (13), Lovćen 1947 – Mladost Zemun (17), Rabotnički – Spars (21).
  • Utorak: Borac – Sutjeska (13), Studentski centar – Gorica (17), Helios – MZT (21).
  • Srijeda: Sloboda – Zlatibor (13), Spars – Lovćen 1947 (17), Podgorica – Mladost Zemun (21).
  • Četvrtak: Gorica – Rabotnički (13), Široki – Borac (17), Sutjeska – Helios (21).
  • Petak: MZT – Sloboda (13), Zlatibor – Studentski centar (17), Mladost – Spars (21).
  • Subota: Helios – Široki (13), Borac – Podgorica (17), Lovćen 1947 – Gorica (21).
  • Nedjelja: Rabotnički – Zlatibor (13), Sloboda – Sutjeska (17), Studentski centar – MZT (21).

Druga ABA liga

  1. Studentski c.  4        4        0        324:269      8
  2. MZT       4        3        1        343:305      7
  3. Sloboda Užice        4        3        1        293:272      7
  4. Podgorica      4        3        1        307:299      7
  5. Zlatibor         4        3        1        320:324      7
  6. Borac     4        2        2        276:259      6
  7. Spars     4        2        2        347:331      6
  8. Mladost Zemun         4        2        2        315:304      6
  9. Rabotnički     4        2        2        300:334      6
  10. Sutjeska         4        1        3        320:320      5
  11. Helios 4        1        3        243:250      5
  12. Široki         4        1        3        239:252      5
  13. Lovćen 1947  4        1        3        312:340      5
  14. Gorica 4        0        4        0:80   4

Izvor: Glas Srpske / Autor: Milan Zubović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/dani-kosarke-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])