Banjalučani Aljoša Janković i Lazar Mutić osvojili istorijsko zlato za BiH

Objavljeno: 18. 8. 2015 u 13:48h

U najvećem uspjehu BH košarke u istoriji učestvovala su i dva mladića iz Banjaluke. Riječ je o Aljoši Jankoviću i Lazaru Mutiću.

Aljoša Janković je rođen 8. februara 1999. godine, a nastupa za KK Partizan iz Banjaluke. Visok je tačno dva metra i igra na poziciji beka šutera, Vrlo interesantna stvar je da je Aljoša košarku počeo trenirati prije dvije godine, a sada je šampion Evrope. On je na ovom prvenstvu igrao 16 minuta u prosjeku i za to vrijeme na parketu je postizao nešto više od tri poena, pet skokova i dvije asistencije.

Lazar Mutić je mjesec dana stariji od Aljoše, a nastupa za Real Madrid. Mjesec dana mlađi, ali jedan centimetar niži igra na pozicji niskog krila ili po potrebi krilnog centra. U Kaunasu je pokazao da je specijalista za odbranu, sa svojim snažnim tijelom i dugim rukama je odlično zatvaro sve rupe u odbrani, ali uglavnom čuvao najbolje protivničke igrače. Za 20 minuta na terenu je ubacivao četiri poena i uz to dodavao šest skokova.

kadeti2

Lazar je karijeru započeo u banjalučkom KK Basket iz kojeg je prije dvije godine otišao u Madrid. Prošle sezone sa Realom je osvojio kadetsko prvenstvo Španije, a Janković je postao kadetski prvak Republike Srpske sa svojim klubom.

Izvor: bbportal.info / Foto: basket.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/banjalucani-aljosa-jankovic-i-lazar-mutic-osvojili-istorijsko-zlato-za-bih/||claudebot