KK Student iz Banjaluke neće u Premijer ligu BiH

Objavljeno: 7. 9. 2016 u 20:08h

Uprava Studenta odbila ponudu da igra u košarkaškoj Premijer ligi BiH.

Nakon odustajanja Prijedora od igranja u Premijer ligi BiH, upražnjeno mjesto ponuđeno je Studentu, međutim, upravni odbor banjalučkog kluba je odlučio da se zvahvali na ponudi.

“Sve smo dobro analizirali i odlučili da naredne sezone ostanemo u Prvoj ligi RS kako bi klub ostao stabilan i nastavio sa pružanjem šansi našim mladim igračima. Nakon odustajanja Prijedora imali smo malo vremena da eventualno neštvo više uradimo i ne želimo da se upuštamo u bilo kakvu avanturu i stvaramo dugove. Da smo imali više vremena ili da je Prijedor ranije odustao možda bismo uspjeli napraviti jači vudžet, ovako smo se odlučili sa sigurno rješenje”, rekao je direktor KK Student Boris Blagojević, prenosi “EuroBlic”.

Ekipa Studenta počela je pripreme za narednu sezonu pod trenerskom palicom Aleksandra Čikića, a zadržana je okosnica tima.

“Počeli smo sa radom 1. septembra, još kompletiramo tim jer smo čekali da vidimo koje prvenstvo ćemo igrati. Sad nakon odluke uprave očekujem da do kraja sedmice okupimo igrački kadar za novu sezonu, a kompletne pripreme ćemo obaviti u Banjaluci”, rekao je Čikić.

“Studenti” će igrati na turniru u Mrkonjić Gradu gdje će, pored njih, učestvovati domaćin Mladost, OKK Borac i Leotar. Turnir je planiran za 24. i 25. septembar.

Zbog velikih troškova takmičenja od učešća u Premijer ligi BiH odustali su prvo šampion Srpske, ekipa Prijedora, a zatim i Student. U Košarkaškom savezu BiH sada razmišljaju o smanjenju lige na 10 klubova.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kk-student-iz-banjaluke-nece-u-premijer-ligu-bih/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])