Igokea pobjedila Cedevita Olimpiju u Ljubljani

Objavljeno: 5. 1. 2020 u 14:16h

Košarkaši Igokee ostvarili su veliku pobjedu. Aleksandrovačni su rezultatom 85:78  u Ljubljani pobijedili Cedevita Olimpiju, a za Aleksandrovčane će ova pobjeda biti zlata vrijedna kada je u pitanju opstanak u ligi.

Bolje je Cedevita Olimpija otvorila utakmicu i povela sa 14:6 ali je Igokea uspela vrlo brzo da se vrati i u meč, a nakon koša Save Lešića na tri minuta i 32 sekunde do kraja dolazi do vođstva (18:17). Odgovorila je Cedevita Olimpija serijom 6:0, a domaći su prvu četvrtinu okončali sa tri poena viška 28:25.

Uspevala je Igokea držati rezultati priključak, a sa tri poena Sava Lešić je u samoj završnici ovog perioda smanjio na tri poena manjka (49:46).

Serijom 7:0 u Igokea je polovinom treće dionice došla do prednosti od pet poena 55:50, a onda su usledile dve serije od po 5:0, po jedna na obje strane. Prvo je Olimpija izjednačila na 55:55, Igokea je povela sa 60:55 da bi nakon toga domaći dim došao do prednosti od 61:60. U igri koš za koš zavren je ovaj period, a Igokea je sa dva poena viška ušla u odlučujućih deset minuta.

Prve poene u nastavku za Igokeu postiže Talić, a onda sa dve vezane trojke, Blažiča i Simonovića Cedevita Olimpija dolazi do prednosti (69:67). Iako značajno oslabljena, sa samnjenom rotacijom Igokea se nije predavala, Gagić je Aleksandrovanima donio izjednačenje, a onda je Talić oduzeo jednu loptu i gostujućem timu donio prednost od dva poena (71:69) na sedam minuta do kraja.  U nastavku je Grin pogodio trojku, podigao seriju Igokee na 7:0, a vezane poena Aleksandrovčana prekinuo je Cirbes. U nastavku Mekintajer prvo pogađa dva poena, a onda poslije ofanzivnog skoka dodaje još dva poena uz dodatno slobodno bacanje za vođstvo Olimpije od dva poena (76:74) na tri i po minuta do kraja.

Darko Talić odmaj odgovara trojkom za Igokeu, a poslije skoka Lešića, Majk Grin pravi grešku u koracima. Ponovo je Lešić uhvatio loptu, a u narednom napadu Ilić je upisao ofanzivni skoko, poene i izborio dodatno bacanje koje je realizovao i na minut ipo doveo Igokeu do četiri poena prednosti.

Sava Lešić na ulasku u poslednji minut pogađa trojku za vođstvo 83:76.

Upravo Sava Lešić je bio najefiasniji igrač utakmice sa 27 poena dok je na drugoj strani Kodi Miler Mekintajer postigao 22 poena.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Bojan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/igokea-pobjedila-cedevita-olimpiju-u-ljubljani/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])