Ženski fudbalski klub Banjaluka niže uspjehe

Objavljeno: 12. 7. 2012 u 11:52h

Ženski fudbalski klub Banjaluka za samo 11 mjeseci postojanja bilježi zapažene rezultate. Nakon uspješne sezone, predsjednik Skupštine grada Slobodan Gavranović, upriličio je prijem za igračice i rukovodstvo kluba, gdje je naglasio kako je Banjaluka dobila još jedan uspješan sportski kolektiv.

U ŽFK Banjaluka svi su zadovoljni postignutim rezultatima. Osvojeno prvenstvo i Kup RS, treće mjesto u BiH kao i vicešampionska titula kupa BiH. Rezultati se nižu, ali predrasude i dalje postoje. Slađana Ćebedžija kapiten je Banjalučanki, ima 23 godine, a najvažnijom sporednom stvari na svijetu bavi se već 13 godina. Ističe da da joj je žao što okolina sa rezervom gleda na žene u fudbalu.

„Malo mi je žao što postoje predrasude, jer smatram da fudbal kao i svaki drugi sport zaslužuje da ima i mušku i žensku ekipu. To je jedan timski sport, najvažnija sporedna stvar na svijetu kako muškarcima, tako i nama djevojkama“, kaže Ćebedžija.

Kvalitet, velika ljubav i želja za uspjehom odlike su koje krase ovu ekipu. Na početku sezone imali su cilj igrati Ligu šampiona, ali na putu im se ispriječila ekipa Sarajeva. Trener Zoran Dimitrić ističe da ekipa ima problem protivnika iz Sarajeva, ali da uz naporan rad, ipak mogu do zacrtanog cilja.

„Dobra su ekipa, iskusna, koja već 10 godina trenira zajedno. Imaju iskustvo, rad i finansijsku pomoć a sve to čini da dominiraju trenutno. Ali vjerujem da ćemo ih mi uz ovakav rad, vrlo brzo stići, a i preći“, ističe Dimitrić.

Za bolju igru i rezultate neophodno je odigrati što više utakmica. U klubu se nadaju da će u sezoni 2012/2013 doći do formiranja Premijer lige za žene. Trenutno se djevojke nalaze na pauzi, a sa radom kreću 25. jula okupljanjem na stadionu Dr Nele Karajlić, koji su na korištenje dobile od FK Rekreativo.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/zenski-fudbalski-klub-banjaluka-nize-uspjehe/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])