Pomoć Borcu za nove pobjede

Objavljeno: 13. 5. 2013 u 09:11h

Za donatorsko “Crveno-plavo” veče poslali smo 300 pozivnica i vjerujem da će se društveno-politički i sportski radnici kao i privrednici odazvati sa ciljem da se pomogne Fudbalskom klubu Borac, koji je simbol ne samo Banjaluke već i Republike Srpske.

borac

Ovo je izjavio predsjednik Upravnog odbora FK Borac Slobodan Radulj uoči “Crveno-plave večeri”, koja će se večeras od 20 časova održati u restoranu “Stara ada”.

– Među pozvanima su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi RS, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te mnogobrojni direktori društvenih i privatnih preduzeća – naglasio je Radulj.

Među gostima koji će uveličati “crveno-plavo” veče biće i predstavnici beogradskih velikana Crvene zvezde i Partizana, zagrebačkog Dinama, splitskog Hajduka, novosadske Vojvodine, Sarajeva, zeničkog Čelika, koji su pozvani na susret veterana Borca i “crveno-bijelih”, kojim će se obilježiti 25 godina otkako je četa sa Gradskog stadiona osvojila Kup Jugoslavije.

– Nije tajna da smo u teškoj situaciji, ali možemo da opstanemo samo zajedničkim snagama. Očekujemo da Banjaluka pokaže da je Borac dio grada. Borac nije ni Upravni odbor, ni predsjednik, Borac smo svi. Nadamo se da će svako da pomogne onoliko koliko može i to će nam sigurno pomoći da se pomjerimo sa mrtve tačke. Ova uprava je za mjesec i po, koliko je u klubu, napravila određene pomake i rješavamo probleme jedan po jedan. Kriza nije nastala preko noći i iluzorno je očekivati da se preko noći riješi – nastavio je Radulj.

Prikupljeni novac uložiće se u izgradnju pomoćnog terena, ali za isplatu dugovanja fudbalerima i Radnoj zajednici.

– Te neisplaćene plate su nam veliki problem. Nismo bili u mogućnosti da ispunimo obećanje u vezi sa isplatom plata i pod znakom pitanja je bio i odlazak na meč sa Širokim Brijegom. Od dobijenih sredstva ćemo da isplatimo plate sa ciljem da održimo dobru atmosferu i u posljednja dva kola pokušamo izboriti plasman na međunarodnu scenu. Dio novca će ići i za izgradnju pomoćnog terena, a garantujemo da će sva dobijena sredstva biti potrošena transparentno. Ova uprava nije napravila nova zaduženja i trošimo samo ono čim raspolažemo – dodao je Radulj.

U znak sjećanja na 11. maj 1988. godine kada je Borac u finalu Kupa Jugoslavije u Beogradu savladao Crvenu zvezdu sa 1:0 na Gradskom stadionu u Banjaluci će od 17 časova biti odigrana utakmica veterana dva kluba, koja će biti podsjetnik na susret od prije 25 godina.

– Utakmici će prisustvovati mnoge fudbalske legende sa prostora bivše Jugoslavije, a među njima su legende Zvezde Dragan Džajić, Dragoslav Šekularac, Jovan Aćimović, nekadašnje vedete Partizana Nenad Bjeković i Ivan Golac, kao i vlasnik najvećeg broja akcija Hajduka Ivan Rimac. Pozivam što više navijača i pristalica kluba da dođu i pozdrave trofejnu generaciju koja je zlatnim slovima ispisala istoriju našeg kluba – naglasio je direktor Borca Momčilo Savičić.

Ulaznice

Za utakmicu veterana Borca i Crvene zvezde u prodaju je pušteno 4.000 ulaznica za zapadnu tribinu po cijeni od deset maraka za VIP mjesta i pet za ostali dio. Ulaz na istočnu i sjevernu tribinu biće besplatan.

– Očekujem pun stadion i vjerujem da će Banjalučani na ovaj način pomoći Borcu, ali i doći na djelu da vide nekadašnje velikane dva kluba od kojih je većina igrala finale Kupa Jugoslavije 1988. godine – istakao je Savičić.

Izvor: Glas/Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/pomoc-borcu-za-nove-pobjede/||claudebot