Pobjeda Borca protiv Veleža

Objavljeno: 29. 10. 2012 u 09:30h

U posljednjoj utakmici 11. kola Premier lige BIH Borac je na domaćem terenu savladao ekipu Veleža, i na taj način zadržao priključak za vodećim timovima na tabeli. Utakmica je završena rezultatom 1:0.

Na samom otvaranju utakmice nije bilo većih uzbuđenja, osim baklji koje su na teren doletjele sa dijela tribine gdje su smješteni domaći navijači, koji su skandirali “uprava napolje”. Nakon kraćeg prekida, susret je nastavljen.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu priliku na utakmici imali su domaći kada je Stokić glavom šutirao ali je golman gostiju Bobić bio na svom mjestu. Tri minute kasnije gosti  stvaraju prvu šansu pred domaćim golom, ali je udarac Okića sa 25 metara zaustavio Avdukić. Narednu priliku da ugroze golmana gostiju igrači Borca imali su u 23. minutu kada je Stokić šutirao pravo u golmana Veleža.

Inicijativa domaćeg sastava konačno je urodila plodom tri minute kasnije. Kantar je centrirao s desne strane, a lopta je između Raspudića i Bobića prošla u mrežu. Na kraju je pogodak priznat Raspudiću, iako se činilo da pomenuti igrač nije dirao loptu na putu do mreže. Do kraja poluvremena Borac je nastavio dominirati na terenu, ali nije uspio na pravi način ugroziti gol gostiju.

Nepovezano je djelovala igra Rođenih, koji se u nastavku ipak bude i više prijete Avdukiću. U 61. minutu Demićev udarac izbacuje Raspudić sa gol-linije, dok u 63. Hebibović prolazi po lijevoj strani, vraća u peterac, a igrač domaćih Trivinić izbacuje u korner.

Najbolju priliku Mostarci su imali minut kasnije, kada je Okićev udarac završio na prečki domaćeg gola. Do kraja utakmice viđeni su jalovi napadi obje ekipe, a najbolju priliku za promjenu rezultata imao je Okić koji je u finišu utakmicu odlično šutirao, a Avdukić još bolje intervenisao i tako donio Borcu nova tri boda.

Osvajanjem nova tri boda ekipa iz Banjaluke je sakupila 19 bodova i nalazi se na četvrtom mjestu, dok se Velež i dalje kotira pri samom dnu tabele sa osvojenih 11 bodova.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/pobjeda-borca-protiv-veleza/||claudebot