Pobjeda Borca nad Slobodom u Tuzli

Objavljeno: 5. 5. 2012 u 19:35h

Fudbaleri Borca savladali su u Tuzli ekipu Slobode rezultatom 1:0 u okviru 26. kola Premijer lige BiH.

Banjalučani su do pobjede stigli pogotkom Saše Kajkuta u 66. minutu, čime je tim Slaviše Božičića na četiri kola prije kraja stigao vrlo blizu plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je i bio primarni cilj crveno-plavih.

Sloboda - Borac

Arhiva: Sloboda – Borac

Sa druge strane, Sloboda, koju je prvi put s klupe vodio Abdulah Ibraković je poslije ovog poraza uz Kozaru iz Gradiške jednom nogom zakoračila u niži rang takmičenja.

Željezničar je nastavio seriju trijumfa, ovog puta u gostima kod Veleža (1:2), ali je glavna vijest da je golman Sarajlija Adnan Gušo primio gol!

Poslije asa Slavije Ljubiše Vukelje, i napadač Veleža Denis Zvonić uspio je da savlada golmana Želje u 22. minutu, pa će Adnan Gušo ipak ostati bez obaranja rekorda Ibrahima Mujkića.

Bivši čuvar mreže Budućnosti sa 1.181 minutom bez primljenog gola i dalje je neprikosnoven, ako gledamo samo prvenstvo jer Gušo u šampionatu BiH nije primio gol 1.102 minuta.

Drugoplasirani Široki Brijeg je u Zenici osvojio samo bod protiv Čelika (0:0), pa je razlika u korist Želje na četiri kola prije kraja porasla na devet bodova.

U prvoj utakmici 26. kola GOŠK je u Gabeli savladao Zvijezdu (2:1).

Rezultati 26. kola

GOŠK – Zvijezda 2:1 (0:0)
Čelik – Široki Brijeg 0:0
Kozara – Travnik 1:2 (1:1)
Leotar – Rudar 1:0 (0:0)
Sloboda – Borac 0:1 (0:0)
Velež – Željezničar 1:2 (1:1)

Nedjelja:

Slavija – Olimpik
Sarajevo – Zrinjski

Tabela:

Željezničar 64,
Široki Brijeg 55,
Sarajevo (-1) 49,
Borac 48,
Zrinjski (-1) 42,
Olimpik (-1) 41,
Zvijezda 36,
Velež 30,
Rudar 30,
GOŠK 29,
Čelik 29,
Leotar 30,
Travnik 28,
Slavija (-1) 25,
Sloboda 23,
Kozara 16.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/pobjeda-banjalucana/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])