Ognjen Vranješ: Volio bih da zaigram sa Vidićem u Mančesteru

Objavljeno: 23. 10. 2012 u 08:04h

Da se Mančester junajted interesuje za mene saznao sam iz medija, ali ne znam koliko ima istine u tome jer sa mnom još niko nije kontaktirao. Navodno su me posmatrali neki menadžeri koji sarađuju sa Englezima. U svakom slučaju, drago mi je što moje partije nisu prošle nezapaženo.

Ovo je izjavio prvotimac ruskog Krasnodara, bivši igrač banjalučkog Borca i beogradske Crvene zvezde Ognjen Vranješ.

Mladi Banjalučanin potvrdio je da bi volio jednog dana da zaigra za slavni engleski klub i to u paru sa srpskim internacionalcem Nemanjom Vidićem koji mu je bio jedan od idola dok je još nastupao za omladinske selekcije Borca u kojem je ponikao i čiji je stil igre uvijek rado kopirao.

Ako su informacije tačne, sigurno je da mi laska interesovanje jednog tako velikog kluba kao što je Mančester junajted. Nikad se ne zna šta će biti u budućnosti i volio bih da jednog dana zaigram za tim sa “Old Traforda” – dodao je Vranješ.

Tokom ljeta za usluge vrsnog štopera interesovali su se klubovi iz Njemačke, a najviše je bio “zagrizao” Šalke iz Gelzenkirhena.

Poslije utakmice u Pireju, gdje sam sa reprezentacijom BiH igrao protiv Grčke, dobio sam ponudu od jednog kluba iz Bundeslige sa čijim imenom ne bih u javnost. Nisam još ništa odlučio i vidjećemo šta će donijeti idući prelazni rok – kazao je Vranješ.

Štoper ekipe Krasnodara, koju sa klupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin, najavio je odlazak iz Rusije.

Nisam produžio ugovor sa sadašnjim klubom iako su čelnici uporni da to učinim. Sigurno je da ću u zimskom prelaznom roku napustiti Krasnodar i rusku ligu. Želja mi je da zaigram za neki klub sa zapada Evrope. Međutim, meni se nigdje ne žuri – istakao je Vranješ.

O uslovima u sadašnjem klubu ima samo riječi hvale.

Sve je odlično, i klub, i uslovi za trening, i grad… Mislim da Krasnodar ima uslove koji su među pet najboljih u Rusiji i na to zaista niko nema primjedaba. Međutim, želja mi je da odem na zapad u neku jaču ligu i da se tamo oprobam, iako je ruska liga izuzetno jaka – kazao je Vranješ.

Brat

Ognjenov stariji brat Stojan trenutno je član rumunskog Pandurija, a prošlu sezonu bio je na pozajmici u Klužu sa kojim je osvojio nacionalno prvenstvo.

Svakodnevno se čujem sa bratom i on bi uskoro trebalo da dobije novi angažman. Imao je i dosta pehova u prošlosti, tako da su mu dva ili tri ugovora propala pred samo potpisivanje – rekao je Ognjen koji će rodnu Banjaluku ponovo posjetiti u decembru.

Karijera

Ognjen Vranješ počeo je karijeru u banjalučkom Borcu za koji je igrao do 2009. godine kada je prešao u Crvenu zvezdu. Tamo je bio u nemilosti tadašnjeg trenera “crveno-bijelih” Vladimira Petrovića Pižona pa nije ostavio dublji trag. Prvo je poslat na pozajmicu u kruševački Napredak, a zatim u moldavski Šerif iz Tiraspola. Januara 2011. godine prešao je u Krasnodar koji trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli sa 15 bodova iz 12 utakmica. Prema procjenama specijalizovanog fudbalskog sajta “transfermarkt.de” vrijednost Vranješa na tržištu je milion i po evra.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/ognjen-vranjes-volio-bih-da-zaigram-sa-vidicem-u-mancesteru/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])