Igrači Borca u štrajku dok ne dobiju platu

Objavljeno: 31. 10. 2012 u 08:31h

Fudbaleri Borca od utorka su u štrajku! Oni su odbili da treniraju jer nisu željeli da odustanu od zahtjeva koje su iznijeli u subotu poslije utakmice sa Veležom, da obustavljaju “rad” sve dok im uprava kluba ne obezbijedi jednu od tri zaostale plate.

Umjesto redovnog današnjeg treninga, igrači su održali sastanak.

Neki su dovedeni u prilično delikatnu situaciju, nemaju za osnovne životne potrebe, neki čak nisu platili stanarine za nekoliko mjeseci. Danas ćemo se ponovo sastati u vrijeme treninga, 14.30 časova, i vidjeti šta dalje – prenio je zaključke sa sastanka igrača trener Slobodan Starčević.

Fudbaleri nisu bili raspoloženi za priču i nisu davali izjave medijima.

Odluka fudbalera da stupe u štrajk razočarala je predsjednika Upravnog odbora u tehničkom mandatu Ljubomira Ćubića.

Što se nas tiče neka štrajkuju i ne moraju da igraju utakmice. Neka im pomogne onaj ko ih na to nagovara. Zamolili smo ih za malo strpljenja, ali oni nisu htjeli da čekaju. Time će samo naštetiti sebi. Oni su fudbaleri i to im je posao, ali nisu proizvođači i ne privređuju ništa za ovo društvo. Oni treniraju radi sebe, a ne radi nas. Ne bježimo od dugovanja i već sam ranije rekao da ćemo isplatiti sve i fening – rekao je Ćubić.

On je dodao da ne može i neće da obeća da će novac leći danas ili sutra, jer to zavisi od više faktora.

Ne mogu da kažem da će pare dobiti danas, a onda se to ne desi, pa kažu kako sam lažov. Nisam takav čovjek i ne zavisi samo od mene kada će biti plata. Svi se mučimo, kompletno društvo, ali mogu da obećam da će u sljedećih deset dana sigurno biti isplaćena jedna plata. Prvo plate moraju da dobiju moji radnici, pa tek onda fudbaleri. Neki red mora da se zna i poštuje – zaključio je Ćubić.

Revoltiran potezom igrača, Đubić je pričao ono što mu je na srcu, nije mogao a da ne spomene debakl Borca u drugom pretkolu Lige Evrope protiv Čelika iz Nikšića.

Sada znaju da štrajkuju, a kada su izgubili od Čelika i osramotili sebe, sve nas, navijače, Banjaluku i Republiku Srpsku, tada su ćutali kao zaliveni. Kako bi bilo da smo mi tada povukli radikalan potez kao što rade neki drugi klubovi i prepolovili im godišnje plate – upitao se Đubić.

U slučaju da ne bude pomaka, odnosno da štrajk potraje još nekoliko dana, postavlja se pitanje koji fudbaleri i u kakvoj formi će izaći na megdan Leotaru u Trebinju, u meču 12. kola Premijer lige BiH.

Moramo naći tih 18, odnosno 11 fudbalera, koji će izaći na meč protiv Leotara, bez obzira na to kako se situacija bude dalje razvijala. I dalje ukazujem na to da Borac trenutnim plasmanom na tabeli obećava da se može boriti za najviši plasman, a u preostale četiri utakmice imamo veliku mogućnost da još popravimo bodovni saldo. Međutim, pitanje je da li će motiv za igru biti veći od motiva koji trenutno igrači ispoljavaju – zaključio je trener Slobodan Starčević.

Dugovanja

Pored tri zaostale plate igračima, za avgust, septembar i oktobar, koji je na izmaku, članovi Stručnog štaba i ostatak radne zajednice nisu dobili platu četiri mjeseca.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/igraci-borca-u-strajku-dok-ne-dobiju-platu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])