Derbi kola na Koševu

Objavljeno: 19. 10. 2012 u 17:35h

Nakon kratke pauze zbog odigravanja utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine utakmicama desetog kola koje su na rasporedu za vikend.

U desetom kolu BH TELECOM Premijer lige, ekipa banjalučkog Borca gostuje na Koševu gdje će odmjeriti snage sa trenutnim liderom na tabeli, ekipom Sarajeva. Utakmica se igra u subotu sa početkom u 19 časova.

Nakon pobjede u prethodnom kolu nad ekipom Olimpika, fudbaleri Borca sa puno optimizma putuju u Sarajevo sa namjerom da ostvare što povoljniji rezultat i samim tim zadrže priključak pri gornjem dijelu tabele. Njihov optimizam je još veći s obzirom da igrači Borca već pune tri godine nisu poraženi na stadionu Koševo.

Ekipa Borca u ovoj utakimici biće oslabljena neigranjem Mladena Žižovića koji je zadobio povredu zadnje lože, a pod znak pitanja je i nastup Nikole Vasiljevića, te najboljeg strijelca kluba u dosadašnjem toku sezone Joce Stokića koji se povrijedio na treningu i vjerovatno neće biti u mogućnosti da pomogne svojim klupskim kolegama.

Poseban motiv pored onog rezultatskog, igrači Borca imaće u vidu posebnih i specijalnih premija koje ih očekuju ukoliko pobijede ekipu Sarajeva. Igrači će takođe biti nagrađeni i osvajanjem jednog boda u Sarajevu.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/derbi-kola-na-kosevu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])