Borac silan protov Gradine

Objavljeno: 30. 9. 2012 u 19:02h

Fudbaleri Borca došli su do prve gostujuće pobjede u ovom prvenstvu pošto su u osmom kolu Premijer lige BiH u Orašju savladali Gradinu iz Srebrenika sa 3:1 (1:0).

Od prvog sudijskog zvižduka Gradina, koja domaće utakmice igra u Orašju, krenula je ofanzivno prema golu Banjalučana. Uprkos inicijativi nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze gol Asmira Avdukića, a već u 11. minutu “crveno-plavi” su došli do prednosti. Alen Bašić dubinskom loptom uposlio je Vuleta Trivunovića, koji je poslije neuspjele ofsajd zamke domaće odbrane zatresao mrežu Gradine. U 55. minutu Mladen Žižović odlično je uposlio najboljeg aktera susreta Branislava Krunića, koji je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio unutrašnji dio stative i lopta je odsjela u mreži. Šest minuta kasnije “rezervista” Petar Kunić poslije odlične asistencije Srđana Grahovca ušetao se u kazneni prostor, zaobišao golmana Zukića i povisio na 3:0. U 70. minutu rezervni igrač Gradine Almir Popara, poslije kornera sa desne strane koji je izveo Ermin Huseinbašić, postigao je počasni gol za svoj tim.

Ispoštovali smo ono što je dogovoreno u svlačionici i bez većih problema došli do pobjede. Na početku smo svjesno prepustili inicijativu domaćinu, koji je krenuo na sve ili ništa, što im se osvetilo već u 11. minutu, kada smo došli do prednosti. Poslije našeg vođstva bilo je puno lakše igrati. Na početku drugog dijela desio se isti scenario kao na početku utakmice, ali smo domaćine brzo primirili. Poslije mog, a pogotovo Kunićevog gola, bilo je jasno da je pitanje pobjednika riješeno. Ova pobjeda nam puno znači, ali vremena za predah nema, jer se odmah okrećemo idućem susretu sa Olimpikom na našem stadionu – naglasio je strijelac drugog gola za Banjalučane Branislav Krunić.

********

GRADINA 1 (0) : BORAC 3 (1)

Strijelci: 0:1 Trivunović u 11, 0:2 Krunić u 55, 0:3 Kunić u 61, 1:3 Popara u 70. minutu.

Stadion: “Gol” u Orašju.

Gledalaca: 800.

Sudija: Darko Obradović (Stolac) 7.

Žuti kartoni: Katanec, Muminović (Gradina), Raspudić (Borac).

Igrač utakmice: Branislav Krunić (Borac) 8.

GRADINA: Zukić 5, Zoletić 5, D. Smajlović 5,5, Turbić 5,5, Selimović 5, Ivešić 5 (od 55. minuta Salihbašić 5,5), Hamzić 5 (od 46. minuta Popara 5,5), Muminović 5, Katanec 5 (od 75. minuta Savić -), Ordagić 6, Huseinbašić 5,5. Trener: Nedžad Bajrović.

BORAC: Avdukić 7, Vasiljević 7, Bašić 7, Teinović 7,5, Žižović 7 (do 76. minuta Subić -), Grahovac 7,5, Stokić 7 (od 59. minuta Kunić 7,5), Raspudić 7, Kantar 7, Trivunović 7,5, Krunić 8 (od 75. minuta A. Radulović). Trener: Slobodan Starčević.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-silan-protov-gradine/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])