Borac osvaja “Otoku”

Objavljeno: 27. 8. 2014 u 10:20h

Nakon dvije vezane pobjede u BH Telecom Premijer ligi BiH, fudbaleri Borca u srijedu od 17 časova u okviru 5. kola gostuju na “Otoci” kod Olimpica.

borac

Na krilima šest bodova u susretima protiv Travnika i Čelika Banjalučani sa dosta optimizma idu u Sarajevo, gdje najavljuju osvajanje punog plijena.

“Očekuje nas teška utakmica protiv neugodnog rivala, ali niti jedan protivnik nije lagan. Siguran sam da uz podršku vernih navijača i uz maksimalni angažman nas igrača možemo da dođemo do nove pobede”, rekao je Srđan Bečelić, defanzivac “crveno-plavih”.

Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca, u ovom meču neće moći da računa na Mladena Žižovića zbog povrede, dok je još nekoliko igrača imalo problema sa virusom, ali bi trebalo da zaigraju danas.

“Želimo da nastavimo pozitivan niz i da se u Banjaluku vratimo sa dobrim rezultatom. Raspored nam nije nimalo lagan pošto nas već za vikend čeka meč sa Širokim Brijegom. Nakon dvije pobjede, sada nam je psihološki lakše, ali želimo da potvrdimo ove rezultate već protiv Olimpica”, kazao je Marinović.

Kao Borac, i Olimpic ove sezone ima učinak od dvije pobjede, ali uz po jedan remi i poraz.

“Imamo problema sa igračkim kadrom. Uz Veldina Muharemovića, čiji će izostanak biti veliki hendikep, zbog žutih kartona neće igrati Amer Gojak, dok je Alem Merajić povrijeđen. To nam je zakomplikovalo posao, ali sve osim pobjede za nas bi bio neuspjeh”, izjavio je Mirza Varešanović, trener Olimpica, i zaključio:

“Protivnici kao što je Borac zaslužuju maksimalan respekt. Znam da ove sezone imaju izmijenjen tim, nisu dobro počeli prvenstvo, ali su pobjedama u minula dva kola vratili samopouzdanje i ohrabreni dolaze na ‘Otoku’. Ne vjerujem da će igrati previše ofanzivno i zato ću od svojih igrača tražiti maksimalnu budnost kako nas ne bi iznenadila neka kontra.”

Lidersku poziciju brani aktuelni šampion Zrinjski. Nakon tri vezane pobjede Mostarci opravdano priželjkuju da dodatno poprave bodovni saldo i protiv posrnulog Viteza, koji u grad na Neretvi dolazi bez ijedne pobjede.

Parovi 5. kola

Travnik – Mladost 17 časova, Čelik – Velež 17 (BHT1), Olimpic – Borac 17, Slavija – Sloboda 17, Radnik – Željezničar 17, Zrinjski – Vitez 19, Široki Brijeg – Zvijezda 20. Utakmica Sarajevo – Drina igra se 24. septembra.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-osvaja-otoku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])