Aleksandar Subić, fudbaler banjalučkog Borca: “Igraćemo još bolje”

Objavljeno: 25. 9. 2014 u 16:50h

Dva gola vrijedna šest bodova učinak su fudbalera Borca Aleksandara Subića u prvih osam kola Premijer lige BiH.

subic

Prvi je postigao u četvrtom kolu kada su Banjalučani na Gradskom stadionu savladali Čelik sa minimalnih 1:0, a drugi u derbiju osme prvenstvene runde u kojoj su “crveno-plavi” identičnim rezultatom bili bolji od aktuelnog šampiona Zrinjskog.

“Do ove sezone uglavnom sam igrao na poziciji lijevog bočnog, ali me sada u nedostatku napadača šef stručnog štaba Vinko Marinović sve više šalje na poziciju krila i to se za sada pokazuje kao pun pogodak. Presrećan sam što sam svojim golovima odlučio utakmice sa Zeničanima i Mostarcima. Međutim, nije bitno ko je strijelac, najvažnije je da ekipa pobjeđuje”, istakao je Subić.

Po njegovim riječima ključ uspjeha protiv Zrinjskog bio je taj što su na terenu ispoštovane sve zamisli trenera Marinovića.

“Taktički smo nadigrali Mostarce. Iako su imali mnogo više loptu u svom posjedu, više udaraca prema golu, nisu nam ozbiljnije priprijetili, osim u sudijskoj nadoknadi, kada su pogodili prečku. S druge strane iskoristili smo njihovu neopreznost na početku drugog dijela i stigli do tri velika boda”, rekao je Subić.

Mladi prvotimac Borca smatra da će Banjalučani u narednim utakmicama biti još bolji.

“U posljednja tri kola osvojili smo sedam bodova i najavili da ćemo u nastavku sezone imati još zapaženiju ulogu u borbi za sam vrh tabele. Kada se uzme da smo u prvih osam kola odigrali susrete sa gotovo svim jačim ekipama, realno je da do kraja prvog dijela prvenstva imamo berićetnu jesen”, nastavio je Subić.

U narednom kolu “crveno-plavi” gostuju u Bijeljini, gdje će igrati sa Radnikom.

“Dolazak novog trenera donio je preporod u ekipi Radnika, koji je u posljednja dva kola prvo pobijedio tuzlansku Slobodu na svom terenu, a zatim igrao neriješeno protiv Zvijezde u Gradačcu. Na krilima tih rezultata sigurno da će sa velikim ambicijama ući u susret sa nama. Međutim, u svaki susret ulazimo sa željom da pobijedimo i tako će biti i ovog puta. Eventualni trijumf protiv Radnika bio bi prava pozivnica za derbi desetog kola u kome dočekujemo Željezničar”, dodao je na kraju Subić.

Stokić pauzira

U narednom susretu protiv Radnika Borac ponovo neće biti kompletan. Zbog tri žuta kartona pravo nastupa neće imati napadač i najbolji strijelac ekipe Joco Stokić.

Reprezentacija

Dobre igre ovog mladića, koji će u subotu napuniti 21 godinu, ostale su nezapažene ove sezone i ne dobija poziv selektora mlade reprezentacije BiH Vlade Jagodića.

“Za mladu reprezentaciju debitovao sam 10. oktobra prošle godine kada smo poraženi kao gosti od Španije sa 2:3. Očekivao sam i nove pozive, ali nije ih bilo. Moje je da igram i da se nadam da ću ponovo dobiti priliku da zaigram za reprezentaciju”, istakao je Subić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/aleksandar-subic-fudbaler-banjaluckog-borca-igracemo-jos-bolje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])