Blamaža Igokee u Ljubljani: Olimpija ponizila tim iz Laktaša (Video)

Objavljeno: 11. 2. 2019 u 20:11h

Košarkaši Igokee poraženi su od Olimpije rezulatom 92:69 u posljednjoj utakmici 19. kola ABA lige, a ovo je bila ubjedljivo najlošija utakmica Aleksandrovčana ove sezone. Igrali su izabranici Dragana Nikolića bez volje, ideje, energije pa su ne samo dozvolili Olimpiji da im održi lekciju nego su prokockali i plus deset poena sa koliko su slavili u prvom meču (115:105). 

Igokea je dobro otvorila utakmicu, a na polovini prve dionice imala je pet poena viška 10:5, međutim, veoma brzo domaći tim stiže do izjednačenja (10:10). Još jedno vođstvo imala je Igokea (12:10), a od tog trenutka sve je krenuo niz brdo za tim iz Laktaša. Olimpija je prvo napravila seriju od 14:0, povela sa 24:12, a na poluvrijeme Olimpija odlazi sa plus 15 (48:33).

Kraj druge i početak treće četvrtine Olimpiji donosi seriju od 15:0 nakon, a Aleksandrovčani su u ovim trenucima djelovali potpuno nemoćno na terenu. Nisu uspijevali da odbrane nijedan napad Olimpije, igrali su bez ideje u napadu, gotovo da gore nije moglo. Takva igra Olimpiji je u trećem periodu donijela i plus 26 poena prednosti, a somaći tim u posljednjih deset minuta ulazi sa komotnih plus 22 poena razlike (74:52).

Posljednju četvrtinu Šamanić otvara sjajnim zakucavanjem, a onda iz rolinga postiže poene i sa dodatnim slobodnim bacanjem donosi Olimpiju najubjedljiviju prednost do tog trenutka, čak 28 poena razlike (80:52), a trojkom nakon toga podigao je prednost na plus 31 (83:52), a potom i na 34 poena viška.

Nastavila je Igokea katastrofalno da igra, nije imala ideju u napadu ali je seriju Olimpije prekinuo Adamović trojkom, tek drugom za Igokeu iz 21 pokušaja do tog trenutka, a do kraja meča praktično su i jedni i drugi čekali da se utakmica završi.

Najefikasniji u dresu Olimpije bio je Luka Šamanić sa 16 poena dok je Igokeu predvodio Danilo Anđušić sa 21 poenom.

Kako je Igokea igrala u ovom meču govori i podatak da su Aeksandrovčani ubacili dvije trojke iz 27 pokušaja, a meč su završili sa procentom šuta od 34,3 odsto.

Nakon ovog trijumfa Olimpija se izjednačila sa Igokeom na tabeli sa skorom od šest pobjeda i 13 poraza, s tim da sada Olimpija ima bolji međusobni skor, a na začelju je ostala Krka sa jednim trijumfom manje.

Izvor: Srpskainfo/ Bojan Božić/ Foto: Ales Fevzer/ABA Liga

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/blamaza-igokee-u-ljubljani-olimpija-ponizila-tim-iz-laktasa-video/||claudebot