Banjaluka: Vikend sporta za slijepe i slabovide iz regiona

Objavljeno: 29. 10. 2016 u 16:57h

U Banjaluci je danas otvorena manifestacija “Vikend sporta za slijepa i slabovida lica u kuglanju i golbalu”, na kojoj će učestvovati stotinjak takmičara iz zemalja bivše Jugoslavije.

Predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić rekao je da Savez veliku pažnju daje razvoju sporta među slijepima, te naveo da osim kuglanja, golbala i šaha, treba razviti i druge sportove među ovom populacijom.

“Cilj nam je da animiramo članove da masovnije učestvuju u sportskim događajima, naročito mlađi članovi, te da sportom jačaju svoju fizičku kondiciju, ali i da poboljšaju cjelokupno zdravstveno stanje.

On je naveo da će na takmičenju učestvovati 35 takmičara iz Zvornika, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Bijeljine, Prnjavora, Kneževa, Dervente i Banjaluke, te osam ekipa koje će se takmičiti u kuglanju.

“Ova manifestacija je prilika da naši sportisti pokažu šta znaju i umiju u bacanju kugle, ali i da se druže i razmijene iskustva”, rekao je Suzić.

On je dodao da je Međunarodni turnir u golbalu, koji se održava u Sportskoj dvorani “Borik”, okupio osam ekipa sa područja bivše Jugoslavije.

Manifestaciju organizovanu povodom obilježavanja Dana bijelog štapa, otvorio je predstavnik Ministarstva, porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Vuković.

“Ministarstvo podržava održavanje ovakvih sportskih manifestacija, koje su za svaku pohvalu, jer pružaju mogućnost i da osobe sa invaliditetom budu dio društva”, rekao je Vuković u Kuglani u zgradi “Energomont”, pred početak manifestacije.

On je poručio da je ova manifestacija značajna, jer osim sportskog, promoviše i karakter druženja i socijalizacije ljudi sa hendikepom.

Manifestaciju “Vikend sporta za slijepa i slabovida lica u kuglanju i golbalu” organizuje Savez slijepih Republike Srpske u saradnji sa Gradskom organizacijom slijepih Banjaluka i Sportskim društvom “Vid”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjaluka-vikend-sporta-za-slijepe-i-slabovide-iz-regiona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])