Banjalučki rukometaši na novom početku

Objavljeno: 10. 9. 2016 u 15:46h

Serija pripremnih utakmica, uigravanje i upoznavanje su završeni. Sada je na redu ono pravo. Rukometaši Borca m:tel sezonu u Premijer ligi BiH otvaraju protiv Maglaja na domaćem terenu (subota, 18 časova).

Poslije sezone bez trofeja desilo se mnogo promjena u igračkom kadru, ali i na klupi, jer je privremenog trenera Aleksandra Međedovića, koji je završio prošlu sezonu, na klupi zamijenio Ratko Đurković. Iako ne želi da se razmeće obećanjima i poručuje da će o ambicijama i šansama za povratak titule u Banjaluku mnogo više moći reći poslije nekoliko odigranih kola, on vjeruje da ima ekipu koja će stremiti ka vrhu.

“Iskreno, jedva smo čekali ovaj trenutak. Iza nas je period uigravanja i devet pripremnih mečeva i vjerujem da smo se dobro spremili. Malo su nas omele povrede, ali i na tom polju stižu dobre vijesti jer ćemo za nekoliko dana moći računati na Srđana Mijatovića, a do početka oktobra trebalo bi da bude spreman i Marko Ćeranić. Imamo mladu ekipu, željnu dokazivanja i mogu obećati da ću u svakom meču zahtijevati od igrača veću želju za pobjedom od rivala. Sve ostalo će doći samo po sebi i vjerujem da ćemo biti spremni da se umiješamo u borbu za sami vrh. Titula bi bila ispunjenje mojih želja, ali za početak je vrlo važno da krenemo s pobjedom” – rekao je crnogorski stručnjak.

Period od dva mjeseca sigurno nije dovoljan kako bi Đurković uigrao osam novih rukometaša. Jedan od rijetkih koji je nastavio saradnju sa Borcem je pivot Đorđe Ćelić.

“Znamo sve o Maglaju, koji je dosta kvalitetan rival. Igrali smo protiv njih u finišu prošle sezone u Ligi za prvaka i nisu bile nimalo lake utakmice. U ovom meču, kao i svim ostalim, akcenat ćemo staviti na odbranu, a iz dobre defanzive trebalo bi da postižemo mnogo lakih golova. Nadam se da ćemo uspjeti, jer smo tokom priprema pokazali da imamo potencijal za takvu igru” – rekao je Ćelić.

Đurković priznaje da ekipa još uvijek nije dostigla svoj maksimum.

“Za neke stvari je potrebno vrijeme. Mnogo smo vremena potrošili na komunikaciju, koja je sve bolja, a biće još bolja. Odbrana je već sada vrlo korektna, a u napadu imamo prostora za napredak. Znamo da Maglaj, osim promjene na desnom beku, praktično ima istu ekipu. Imaju odličnog golmana i srednjeg beka Benjamina Čičkušića, ali više sam koncentrisan na to kako ćemo mi izgledati” – zaključio je Đurković.

Rukometaši Prijedora dočekuju sarajevsku Bosnu, dok će Hercegovina iz Nevesinja na debiju u Premijer ligi dočekati Krivaju.

Parovi

Subota: Borac m:tel – Maglaj (18), Hercegovina – Krivaja (18), Prijedor – Bosna (S) (19), Konjuh – Goražde (19), Vogošća – Zrinjski (19), Krajina – Čelik (19.30). U petak naveče su igrali: Sloga – Derventa (19).

“m:tel” uz Borac

Generalni sponzor Borca i u novoj sezoni biće kompanija “m:tel”.

“Ponosni smo što nastavljamo saradnju sa ovom kompanijom, kao i sa svim ostalim sponzorima iz prošle sezone” – rekao je član uprave kluba Vladimir Blagojević.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/banjalucki-rukometasi-na-novom-pocetku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])