“Svijet iluzija” oduševio Banjalučane: Neobičnu izložbu svakog dana posjeti 150 građana

Objavljeno: 3. 5. 2018 u 12:20h

Nesvakidašnja izložba u Muzeju Republike Srpske “Otključaj svijet iluzije i nauke” za kratko vrijeme kupila je srca Banjalučana, naročito djece, koja istinski uživaju u ovoj atraktivnoj postavci.

Najviše smijeha kod najmlađih izazivaju kriva soba i ogledala, ali ništa manje nisu zanimljive ni optičke iluzije, hologram, didaktičko- logičke igračke, svemirska vaga pomoću koje možete saznati koliko težite na svakoj od planeta Sunčevog sistema.

Preko 20 eksponata kroz zabavne i atraktivne iluzije, edukuje posjetioce o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, čime će moći bolje da razumiju zašto njihove oči vide stvari koje mozak ne razumije.

“Bila sam sa mamom i sestrom dva sata, super mi je bilo, slagala sam razne figure od drvenih kockice, gledala kako se prave crtani filmovi i vozila bicikl koji proizvodi struju”, ispričala je desetogodišnja Jelena.

Za samo deset dana, koliko je otvorena, ovu izložbu posjetilo je više od 1.500 građana, porodica sa djecom i mladih, a autorke Ivana Pandžić i Sanja Pupac tek očekuju organizovane školske posjete.

“Povratne informacije građana su odlične, kažu nam da smo ih nasmijali i kvalitetno im ispunili sat i po vremena. Svaki od eksponata je najmenski pravljen za naš prostor i izložba će biti otvorena sigurno do novembra. Imamo pozive i iz drugih mjesta da gostujemo sa ovom izložbom, ali vidjećemo još šta će biti”, precizirala je Pupac.

Podsjetila je da je cilj ove izložbe da razbije predrasude i stereotipe o posjeti muzejima, da privuče mlađe generacije podstičući ih na interakciju sa eksponatima i uopšteno na istraživanje cijelog Muzeja.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Nataša Telebak

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/svijet-iluzija-odusevio-banjalucane-neobicnu-izlozbu-svakog-dana-posjeti-150-gradjana/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])