Otvorena postavka portreta heroina i boraca za dobrobit (Foto)

Objavljeno: 3. 7. 2019 u 20:31h

U Domu omladine u Banjaluci otvorena je izložba “Mir sa ženskim licem”. U postavci su predstavljeni portreti i biografije žena iz 12 gradova BiH, koje su se u vremenu zla borile za mir i dobrobit, često i prevazilazeći teške traume, koje su preživjele.

“Na ovim panoima možete vidjeti 20 skromnih heroina, među kojima ima umjetnica, naučnica, aktivistkinja, ali i domaćica i novinarki, žena raznih zanimanja i životnih priča, ali su sve one posvećene misiji mira” – rekla je jedna od organizatorki inicijative direktorka Fondacije Lara iz Bijeljine, Radmila Žigić.

Foto: Milkica Milojević/RAS Srbija

Izložba je postavljena zahvaljujući podršci njemačke fondacije ZFD.

Izložbu je otvorila predsjednica Vijeća naroda RS Nada Tešanović, koja je istakla da je ovih 20 žena slika svih groznih stvari, koje su one, borci za mir pretrpjele u ratu i neposredno poslije rata.

Foto: Milkica Milojević/RAS Srbija

Otvaranju su prisustvolale i predstavnca Fondacije Frdrih Ebert Tanja Topić, predsjednica UO Fondacije Udružene žene Banjaluka Nada Holubović, aktivistkinja HO Partner Olivera Mastikosa, predsjednica Helsinškog parlamenta građana Dragana Dardić. Posebnu pažnju je privuklo izlaganje dr Milene Karaperović, profesorice filozofije na Univerzitetu u Banjaluci, jedna od žena predstavljenih na izložbi.

Izvor: Srpskainfo/ Milkica Milojević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/otvorena-postavka-portreta-heroina-i-boraca-za-dobrobit-foto/||claudebot