Otvorena izložba umjetničkih radova zatvorenika (Foto)

Objavljeno: 22. 11. 2012 u 13:07h

U banjalučkom Domu omladine danas je otvorena izložba umjetničkih i likovnih radova zatvorenika Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Banjaluka, koju čine rezbarski radovi, ukrasni predmeti i slike.

Načelnik Službe tretmana u KPZ-u Banjaluka Zoran Benak rekao je da je u stvaranju radova učestvovao veliki broj zatvorenika, te da ovom izložbom žele da približe njihov rad široj javnosti.

On je dodao da lica u KPZ-u imaju i druge kulturne i prosvjetne aktivnosti.

Pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić rekao je da je cilj ovih aktivnosti resocijalizacija osuđenih lica, te naglasio da su neka od njih, koja su izašla na slobodu, nastavila da se bave umjetničkim radom.

On je dodao da resorno ministarstvo u provođenju ovih aktivnosti podržava kazneno-popravne zavode u Srpskoj koji imaju razne sekcije.

Dunjić je podsjetio da u Republici Srpskoj ima šest ustanova za izvršenje krivičnih sankcija, od kojih su najveće u Foči i Banjaluci. Na izdržavanju kazni trenutno se nalazi oko 980 osuđenika.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/otvorena-izlozba-umjetnickih-radova-zatvorenika-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])