Nebojša Kostrešević, lokalni banjalučki foto as: U planu otvaranje Foto galerije u Banjaluci (Foto)

Objavljeno: 26. 11. 2018 u 14:37h

Nebojša Kostrešević banjalučki fotograf, svoju karijeru je počeo 1996. godine kao snimatelj na Nezavisnoj TV, gdje je stekao veliko iskustvo koje mu danas mnogo znači.

U intervjuu za naš portal govorio je o svojim počecima, ambicijama kao i o aktivnostima koje uveliko priprema.

Sa snimanja drame na Drini ćuprija povodom 50. godina od Nobelove nagrade Ivi Andriću

“Kameru sam uzeo u ruke 1996 na Nezavisnoj TV, tu sam prošao obuku RTS što mi je u startu mnogo značilo a i danas u samom odnosu prema poslu. Tada kad su mi moji mentori rekli da će sa mnom pričati kao sa snimateljem tek kad budem imao 1000 min emitovano materijala, nisam ih razumio (oko tri godine treba da se na ozbiljnom mediju dostigne ta cifra). Tek sam kasnije shvatio vrijednost te rečenice tj. šta iskustvo u ovom poslu znači. Sa NTV sam snimio tri tv filma i seriju, kao i mnoštvo reportaža, drama priloga. Veliku zahvalnost u svom snimateljskom radu dugujem Veselku Krčmaru sa kojim sam radio fimove i seriju i koji mi je nesebično otkrivao tajne zanata”, kaže Nebojša za portal banjaluka.com.

Nebojša i Veselko Krčmar na snimanju filma Akcija Tigar

Snimateljski posao voli, ali fotografija je ono što Nebojšu najviše ispunjava.

“Prije četri godine sam kupio fotoaparat prvenstveno da bi snimao reklame i promo filmove, al tu sam našao i vremena da slikam za svoju dušu. Fotografijom se bavim za svoju dušu, kroz nju mogu da ostvarim svoju kreativnost. Snimatelj mnogo zavisi od drugih u lancu tj. timski je igrač, a kao fotograf ja sam individualac.”

Na svom sajtu www.shutterkole.com trenutno ima 700 fotografija i teško mu je izdvojiti jednu kao najdražu, kao i većini posjetioca na njegovim dosadašnjim izložbama. Ono što je u planu za naredni period jeste otvaranje Foto galerije u Banjaluci.

“Trenutno sam okupiran realizacijom ideje zvana Foto galerija koju hoću da otvorim u Banjaluci. Smatram da bi ne samo meni to bilo dobro da imam mjesto gdje bi se vidjele fotorafije, već i ostalim fotografima kojima je fotografija pri srcu”.

Na pitanje, da li je fotografija umjetnost ili zanat, Nebojša kaže:

“Meni je fotografija način umjetničkog izražavanja i nisam opterećen sa brojem urađenih ni vremenom za koliko bi ih uradio. Kad uslikam dobru fotografiju ja sam srećan, zadovoljan, radostan, nebitno je da li je jedna u mjesec ili dva. Fotografija je prije svega umjetnost pa tri tačkice pa onda zanatska rabota”.

Sljedeća izložba je zakazana za 8.12.2018 u Obrenovcu, gdje će se Nebojša predstaviti srbijanskoj publici sa 30. radova.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/nebojsa-kostresevic-lokalni-banjalucki-foto-as-u-planu-otvaranje-foto-galerije-u-banjaluci-foto/||claudebot