Najbolje svjetske fotografije u Banjaluci

Objavljeno: 17. 12. 2018 u 19:34h

Fotografije međunarodne izložbe “Salon fotografije – Banjaluka 2018” i “Foto BiH 2018” predstavljene su tokom vikenda u velikom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra. Izložba obuhvata svjetske fotografije, koje su izabrane od radova pristiglih iz 48 država.

Predsjednik Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka Milorad Kašćelan objasnio je da izabrane fotografije predstavljaju zaista najbolje od skoro tri hiljade pristiglih fotografija.

“I ove godine paralelno se prikazuju dvije postavke – “Salon fotografije” već tradicionalno, a treću godinu paralelno ide izložba BiH fotografije. Ova i neke slične manifestacije se ovdje održavaju već nekih dvadesetak godina” – rekao je Kašćelan.

Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović naveo je da banjalučki foto-kino klub već decenijama priređuje izložbe koje su kvalitetom na svjetskom nivou, te da je važno sačuvati takav kontinuitet.

“Ovaj salon privuče najbolji dio svjetskih fotografa, koji se se ovdje predstave. Uvijek su saloni fotografije u Banjaluci imali kvalifikovan žiri, koji zna da izabere ono što je najbolje” – kazao je Božanović.

Na ovogodišnjem salonu, kao i svake godine, dodijeljene su medalje i priznanja za najbolje fotografije, koje su prisutnim autorima lično uručene.

Izložba je otvorena do 15. januara.

Izvor: Glassrpske/ M. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/najbolje-svjetske-fotografije-u-banjaluci/||claudebot