Javni poziv MSURS umjetnicama za izložbu u Galeriji Plus

Objavljeno: 18. 2. 2019 u 10:18h

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSURS) poziva umjetnice da u okviru prodajne izložbe  Ženski bazar u Galeriji Plus predstave svoje radove.

Javni poziv se odnosi na umjetnice koje stvaraju u okviru likovne, vizuelne i primijenjene umjetnosti, da do 28. februara donesu svoje radove u Galeriju Plus za izložbu prodajnog karaktera koja će se realizovati od 8. marta do 27. maja 2019. godine.

„Činjenica je da tržište umjetničkih djela na prostoru BiH nije razvijeno i da mnoge žene koje se deklarišu kao samostalne umjetnice nemaju mogućnost da žive od svog rada, niti da ga na adekvatan način prezentuju publici i ponude na prodaju. Ova izložba ima za cilj da potencira pitanje umjetničkog tržišta, pozicije žena unutar njega, načine promocije i prodaje radova ženskih autora i poboljšanje njihovog statusa“, saopštili su iz Muzeja i dodali da je izložba dio projekta Percepcije koji se realizuje u saradnji sa British Council-om u okviru koje će biti predstavljene najznačajnije britanske umjetnice zajedno sa djelima umjetnica iz kolekcije MSURS.

Radove je potrebno dostaviti u Galeriju Plus, Srpska ulica 10 – 12, u periodu od 12 do 16 časova.

Svi radovi dospjeli putem Javnog poziva biće selektovani od strane stručnog tima kustosa MSURS i izloženi u okviru izložbe Ženski bazar u Galeriji Plus.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/javni-poziv-msurs-umjetnicama-za-izlozbu-u-galeriji-plus/||claudebot