Izložba karikaturalnih portreta

Objavljeno: 26. 1. 2012 u 21:34h

Izložba karikaturalnih portreta “Caricatures” otvorena je sinoć, s početkom u 19 časova, u holu Narodne i univerzitetske biblioteke, u organizaciji časopisa za satiru, humor i karikaturu “Nosorog”.

Miladin Berić, jedan od osnivača časopisa i organizatora izložbe rekao je da je ova izložba samo jedna u nizu izložbi koje su organizovali, te da je bazirana na portretima koji su djela međunarodnih autora sa svjetskim renomeom.

“Ono što je za pohvalu jeste činjenica da su nam svoje radove autori poslali bez naknade”, naglasio je.

Berić smatra da njihove aktivnosti nisu dovoljno medijski propraćene iako su Banjalučani zainteresovani za ovaj vid umjetničkog izražavanja. Kaže da je kod nas umjetnost veoma potcijenjena, “bez obzira na vrstu i kvalitet samog djela”.

Direktorica biblioteke, Ljiljana Petrović-Zečić, rekla je da biblioteka već šestu godinu sarađuje sa časopisom “Nosorog”, a da ova izložba predstavlja samo dio te saradnje.

“Već je tradicionalno postalo veče Nosorogove novogodišnje zezancije, gdje publika ima priliku da uživa u satiri i aforizmima.”

Tvrdi da je karikatura je kod nas veoma potcijenjena i da ne dobija pažnju koju zaslužuje jer su ta djela “rezultat veoma teškog rada, koji zahtijeva pretvaranje očiglednog nesklada u sklad”.

Izložba je otvorena do 29. 2, a posjetioci mogu uživati u portretima poznatih glumaca, pjevača i političara.

Časopis “Nosorog” je nastao prije 12 godina, a do sad je izdano 140 brojeva. Može se pohvaliti i sa organizovanih 5 međunarodnih konkursa karikature, te sa autorima iz 60 zemalja svijeta.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/izlozba-karikaturalnih-portreta/||claudebot