Izložba banjalučkih umjetnika u Beču

Objavljeno: 19. 1. 2012 u 17:20h

Zajednička izložba banjalučkih umjetnika pod nazivom „Individualna zapažanja – pet diskursa” otvorena je od 12. januara u izložbenom prostoru bečkog Künstlerhaus-a.

Künstlerhaus

Künstlerhaus

Svi koji su zainteresovani da pogledaju izložbu mogu to uraditi do 5. februara.

Na ovoj izložbi predstaviće se četiri umjetnika iz Banjaluke i jedan iz Beograda a oni su: Radenko Milak, Mladen Bundalo, Mladen Miljanović, Miodrag Manojlović i Halil Tikveša.

Izložba je rezultat kooperacionog projekta između Künstlerhausa iz Beča, Centra za vizuelne komunikacije “Protok” iz Banjaluke i Art Space Immaterieller Kunstraum Elio Krivdić iz Innsbrucka.

Cilj izložbe je predstavljanje nekolicine umjetnika, njihovih individualnih zapažanja o svijetu oko sebe, što se može zaključiti i iz samog naziva izložbe.

Ovaj projekat obuhvata čitav spektar tematskih oblasti kojima se bave umjetnici u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.  Radi se o društvenim pitanjima i političkoj realnosti naše zemlje, obradi istorije ali i svakodnevnim situacijama te pitanju individue u društvu “kontrole”.

Izbor umjetnika koji će se predstaviti u Beču izvršio je kustos Elio Krivdić u saradnji sa Protokom.

Projekat takođe predstavlja i buduću saradnju koja obuhvata i „povratnu” izložbu austrijskih umjetnika u Banjaluci, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Künstlerhaus tokom naredne godine, kako je najavljeno, ima u planu uspostaviti institucionalnu saradnju sa Muzejem savremene umjetnosti RS i Centrom za vizuelne komunikacije “Protok”, te će predstaviti selekciju savremenih austrijskih vizuelnih umjetnika u Banjaluci.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/izlozba-banjaluckih-umjetnika-u-becu-2/||claudebot