Banjalučani pred svjetskom publikom

Objavljeno: 16. 2. 2012 u 17:45h

Studenti master studija Akademije likovnih umjetnosti u  Banjaluci ove godine učestvuju na 28. Internacionalnom Festivalu ”Sarajevska zima” zajedničkim projektom, koji će predstaviti na otvaranju 20. februara.

”Sarajevska zima” je tradicionalna manifestacija kulture i umjetnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. XXVII Internacionalni festival Sarajevo “Sarajevska zima 2012” predstavlja, kao i svake godine, susret umjetnika cijelog svijeta i biće održan pod nazivom 2012. Festival organizuje Međunarodni centar za mir Sarajevo.

Njih šest će svoje radove predstaviti na jedinstven način. Svaki rad je priča za sebe, ali imaju zajedničku nit koja se prožima kroz njih. Oni su Vladimir Klepić, Bojana Pačavra, Olivera Šipka,  Miodrag Nikolić, Nina Popović i Bojana Baralić.

“Razvijajući priču na šest paralelnih traka, a smještenim u okviru prostora galerije Novi hram, uspostavljena je jasna poruka o mogućoj i prepoznatljivoj sintetizovanoj jedinstvenoj priči, koja je nesporno, odbacivši sva moguća protivrječja, dozvolila da ujedinitelj ovih kazivanja bude čistota ideje u vizeulnom obliku”, objasnio je dr Siniša Vidaković, istoričar umjetnosti.

U okviru Festivala realizuje se program koji obuhvata različite oblasti umjetnosti: teatarsku, muzičku, filmsku, video art, vizuelnu umjetnost, projekte koji prezentuju kulturno nasljeđe, panel diskusije, literarne i muzičko poetske večeri, te dječji program na temu ART OF LOVE.

Festival će trajati do 21. 3. 2012.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/banjalucani-pred-svjetskom-publikom/||claudebot