Aleksandru Čaviću gran pri foto-konkursa “Goran Terzić”

Objavljeno: 12. 6. 2019 u 16:20h

Pobjednici ovogodišnjeg Memorijalnog foto-konkursa “Goran Terzić” su Aleksandar Čavić, Saša Knežić, Predrag Božić i Srđan Dunđerović, saopšteno je u utorak veče na izložbi koja je otvorena u Kulturnom centru Banski dvor.

Gran pri je otišao u ruke Aleksandra Čavića iz Banjaluke za fotografiju “Deda Vlado”, kojom je pobijedio u kategoriji “Događaj”. Zanimljivo je da je Čavić bio dobitnik glavne nagrade i 2016. godine, prilikom održavanja prvog MFK “Goran Terzić”. Član žirija Miroslav Vujović za ovu fotografiju je kazao da slavi smisao života, te da za njeno tumačenje nije potreban dodatni opis i poznavanje konteksta.

Čavić je kao nagradu dobio  Fuji XT100 body + 15-45 lens, poklon Udruženja građana “eTrafika.net”.

Aleksandru Čaviću pripala je još jedna nagrada, za fotografiju pod nazivom “Kabare”, koja je pobijedila u kategoriji “Kultura i umjetnost”. Članica žirija Tea Jagodić istakla je da ovaj rad prikazuje prigušenu, mističnu, pozorišnu atmosferu.

“Golub mira” naziv je fotografije koju je snimio Saša Knežić iz Banjaluke i njome pobijedio u kategoriji “Mašta”. Nagrada u kategoriji “Život” pripala je Predragu Božiću iz Banjaluke i njegovoj fotografiji “Krug života”, dok je Srđan Dunđerović iz Sarajeva pobijedio u kategoriji “Ljudi mog grada” fotografijom “Podnevna kafa”.

Izvor: Nezavisne/ David Jojić/ Foto: Aleksandar Čavić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/aleksandru-cavicu-gran-pri-foto-konkursa-goran-terzic/||claudebot