Banjalučani pokazali svoju kreativnost (foto)

Objavljeno: 14. 9. 2012 u 09:35h

Projekat “Papergirl”, koji podrazumijeva skupljanje umjetničkih radova, izložbu pomenutih radova, te njihovo dijeljenje slučajnim prolaznicima u gradu, probudio je entuzijazam kod mnogih Banjalučana. Naime, organizatori su primili veliki broj radova, a svaki dan im pristiže sve više umjetničkih djela.

Pored toga što je ovaj projekat pružio priliku umjetnicima amaterima da svoj rad izlože široj publici, on je takođe umjetnost približio ljudima koji nisu u mogućnosti da posjećuju galerije i muzeje.

Ono što je posebno oduševilo umjetnike je da njihovi radovi neće biti kritikovani prilikom izložbe već će nekom uljepšati dan.

Organizatori će ovu zanimljivu ideju predstaviti i tokom šeste po redu “PechaKucha Night”, koja će se održati 29. septembra u Domu omladine, kako bi građanima Banjaluke objasnili zašto je lijepo biti dio ovo priče.

Pored promocije umjetnika i umjetnosti u projekat su uključeni i volonteri koji će radove dijeliti na biciklima, a kako banjaluka.com saznaje i spisak dobrovoljaca sa svakim danom sve je duži.

Projekat “Papergirl” osmišljen je 2006. godine u Berlinu, pod sloganom “Umjetnost poklanjanja umjetnosti”, a svi zainteresovani svoj rad mogu dostaviti u Dom omladine ili ga poslati na adresu Hajduk Veljka 16 (ili elektronskim putem na [email protected]).

Rok za dostavljanje radova produžen je do oktobra iz razloga što se veliki broj građana odazvao ovom pozivu.

Pogledajte fotografije radova!

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/banjalucani-pokazali-svoju-kreativnost-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])