Teatar fest “Petar Kočić” od 2. do 9. juna

Objavljeno: 11. 4. 2013 u 14:53h

Premijera predstava “S planine i ispod planine”, u režiji Stele Korljan, otvoriće ovogodišnji 16. Teatar fest “Petar Kočić”, koji će se održati u Banjaluci od 2. do 9. juna.

narodno-pozoriste-rs-580x350

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske, Željko Stjepanović rekao je da će Festival zatvoriti predstava Narodnog pozorišta “Kuhinja” Mladena Materića, te da će se takmičarski dio Festivala održavati od 3. do 8. juna.

Selektor Festivala Miroslav Radonjić istakao je da se trudio da izabere predstave koje govore o fenomenima savremenog doba, ali koje u estetskom i umjetničkom smislu predstavljaju relevantna ostvarenja.

“Publika ovogodišnjeg Festivala biće u prilici da odgleda odlične predstave koje imaju nesumnjivi estetski i umjetnički nivo koji ovaj festival zaslužuju. Trudio sam se da predstave mogu da korenspondiraju sa publikom, jer se festivali i prave zbog publike”, dodao je Radonjić.

On je napomenuo da, već po običaju, pri odabiru predstave nije uzimao u obzir produkcije Narodnog pozorišta Republike Srpske, iako ovo pozorište predstavlja ponajbolje u regionu.

Na ovogodišnjem festivalu takmičiće se predstave “Dabogda te majka rodila” Hrvatskog narodnog kazališta “Ivan plemeniti Zajc” i Hrvatskog kulturnog doma Teatar Rijeka, “Grebanje ili kako se ubila moja baka” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, “Sava Savanović – vampirska simfonija” Narodnog pozorišta Kikinda, “Zla žena” Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin, “Zdravo živote“ Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, “Elijahova stolica” Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd i MES Sarajevo.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/teatar-fest-petar-kocic-od-2-do-9-juna/||claudebot