Pobijedila predstava “U potrazi za bojom kestena”

Objavljeno: 24. 12. 2012 u 11:26h

Nagrada za najbolju predstavu na Festivalu autorskih minijatura – FAMA, koji je završen sinoć, pripala je Mostarskom teatru mladih 1974 za predstavu “U potrazi za bojom kestena”.

Riječ je o tekstu Safeta Plakala koji je režirao Stevan Bodroža, a glumačku ekipu čine Amra Prutina i Enes Salković.

Za invetivnost i originalnost nagrađena je kooprodukcija slovenačkog “Harlekin Teatra” i tuzlanskog “Draft teatra” za autorsku predstavu “Glumac, reditelj i ostali” autorskog tandema Nenada Muždeke i Dragana Tešića.

Poslije svečane dodjele nagrada odigrana je predstava banjalučkog Studentskog pozorišta i Mostarskog teatra mladih 1974 “Rekvijem za ljubav” u režiji Seje Đulića

Festival autorskih minijatura trajao je četiri dana, a publika u banjalučkom Domu omladine imala je prilku da pogleda šest predstava iz Ljubljane, Mostara, Tuzle, Novog Grada, Teslića i Banjaluke koje su odigrane u zvaničnoj konkurenciji.

Organizatori ovogodišnje FAME su banjalučki “Dis” – Pozorište mladih i Omladinski savjet Banja Luka, a prihod od prodanih ulaznica namjenjen je liječenju Dragana Čelekića.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/pobijedila-predstava-u-potrazi-za-bojom-kestena/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])