Kamijev “Nesporazum” viđen očima studenata

Objavljeno: 12. 6. 2012 u 17:51h

Pozorišna predstava „Nesporazum“ Albera Kamija, u izvođenju studenata sa katedre za Francuski jezik i književnost, izvedena je sinoć, po prvi put u Banjaluci, na maloj sceni „Petar Kočić“ Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Jedan od glumaca u predstavi, student treće godine sa katedre za Francuski jezik i književnost, Jovica Bulović, rekao je da je predstava „Nesporazum“ klasično djelo koje su oni interpretirali na svoj način.

“Što se tiče samog teksta ove predstave, mi smo napravili neke izmjene. Naravno, htjeli smo da ostane sama suština djela, ali da se nekako vidi i taj naš doživljaj cijele priče. Ovo je tragedija, tako da je i atmosfera predstave prilagođena tome, muzika, igra svjetala… Znači, ovo je klasično djelo, ali ja se nadam da će publika prepoznati i naše napore da uvedemo neke svoje elemente”, istakao je Jovica.

On je dodao da se nada da će publika dobro prihvatiti predstavu, prije svega jer je ne izvode na uobičajen način.

“Predstavu izvodimo na francuskom jeziku, ali pripremili smo i titlove za one koji ne razumiju. Sve u svemu, zanimljivo je”, rekao je Jovica.

Nataša Marić, takođe strudent treće godine francuskog jezika, u ovoj predstavi igra zlu sestru Martu.

“Moj lik je veoma pesimističan. Marta ima želju da ode negdje gdje se bolji živi, a da bi u tome i uspjela spremna je na sve, pa čak i da ubije brata. Kao što je moj kolega spomenuo, kao što smo u cijelu predstavu, tako smo i u ovaj lik unijeli nešto svoje”, rekla je Nataša.

U predstavi igra petoro studenata, a cjelokupni projekat radili su sami. Predstava „Nesporazum“ do sada je izvedena u Mostaru i Sarajevu, gdje je naišla na odlične kritike publike.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/kamijev-nesporazum-viden-ocima-studenata/||claudebot