Večeras Druga smotra folklora

Objavljeno: 27. 4. 2013 u 15:25h

U Banjaluci će večeras biti održana Druga smotra folklora Republike Srpske, na kojoj će učestvovati 12 kulturno-umjetničkih društava iz Srpske.

folklor

U Savezu amaterskih kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske rečeno da će u okviru smotre biti održana i sjednica Skupštine Saveza, te formirana sekcija koreografa koja bi trebalo da se bavi unapređenjem pedagoškog rada sa brojnim članovima kulturno-umjetničkih društava u Republici.

Smotra folklora, koja je ustanovljena od prošle godine, ima za cilj ohrabrivanje domaćih kulturno-umjetničkih društava da svake godine rade sve bolje i više, te na Smotri pokažu svoje kvalitete.

“Najbolji će svake godine biti nagrađivani učešćem u prestižnim festivalima folklora gdje bi se pojavili kao reprezentativni i legalni predstavnici Republike Srpske”, navode u Savezu.

Savez okuplja 25 kulturno-umjetničkih društava iz cijele Srpske, a osnovan je sa ciljem unapređenja folkloristike, narodne tradicije i običaja.

Smotra folklora Republike Srpske biće održana u sali Kluba vojske, kasarna “Kozara”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/veceras-druga-smotra-folklora/||claudebot