Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić otvorili “Intime Jazz Fest” u Banjaluci

Objavljeno: 24. 11. 2019 u 10:59h

Nastupom dvojice vrhunskih džez pijanista Vasila Hadžimanova i Bojana Zulfikarpašića u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra počeo je 2. Festival džez muzike “Intime Jazz Fest”.

Njih dvojica zajedno sviraju četiri godine, a ovo im je prvi zajednički nastup u Banjaluci. Na prošlogodišnjem izdanju ovog džez festivala nastupili su odvojeno.

“Kompatibilni smo u kontekstu da volimo slične stvari kada je muzika u pitanju, a opet različito pristupamo tim stvarima i to je ljepota naše saradnje, što smo različiti, a zajedno stvaramo nešto novo” – rekao je Hadžimanov.

 “Intime Jazz Fest” zamišljen je kao kamerni  festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i  vrhunske džez soliste, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u izbor za ovogodišnje izdanje.

Druge festivalske večeri, večeras, u koncertnoj dvorani Banskog dvora nastupiće “Combine Quartet”.

Koncert će početi u 20 časova.

Izvor: Glassrpske/ M. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/vasil-hadzimanov-i-bojan-zulfikarpasic-otvorili-intime-jazz-fest-u-banjaluci/||claudebot