Poezija na gitari

Objavljeno: 24. 11. 2011 u 05:08h

U sklopu šestog međunarodnog festivala klasične gitare “Gitar fest Banjaluka 2011” poznati svjetski gitarista, Zoran Dukić, održao je sinoć koncert za Banjalučane u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Koncert Zorana Dukića

“Prvi put nastupam u Banjaluci, zaista sam uživao i rado ću se odazvati ponovo”, izjavio je Dukić koji je večeras publici priuštio dva sata kvalitetne klasične muzike na gitari.

Gitara na kojoj je Dukić svirao izrađena je upravo u Banjaluci.

Dukić je prvi susret sa gitarom doživio sa samo šest godina. Nastupa isključivo sa klasičnom muzikom, ali privatno, za sebe, kaže, svira svašta.

Među mnogobrojnom publikom našlo se dosta mladih koji su sa velikom pažnjom slušali Dukićeve izvedbe upijajući svaki akord. “Iznenadili biste se  koliko mladih ljudi traži časove klasične gitare. Gitara je, poslije klavira najtraženiji instrument”, rekao je Dukić.

Programski sadržaj obuhvatao je poznate kompozitore XX vijeka kao što su Astor Piazzolla i Augustin Barrios kao i savremene kompozitore kao što je Dušan Bogdanović i mnoge druge.

Gitarista Zoran Dukić rođen je u Zagrebu 1969. godine. Gitarista je posvećen koncertima, predavanju, snimanju i izdavačkom radu. Profesor je na muzičkoj akademiji u Barseloni i Hagu, a on sam je studirao  sa Darkom Petrinjakom i Hubertom Kapelom. Osvoji je mnogobrojna takmičenja što je uz njegovu jedinstvenu ekspresivnost i poeziju na gitari pokrenulo svjetsku karijeru, donoseći mu različitost bez premca među savremenim gitaristima.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/prvi-solisticki-koncert-zorana-dukica-u-banjaluci/||claudebot