Ostvarite baletske snove vaše djevojčice

Objavljeno: 27. 8. 2019 u 09:52h

Obrazovno-vaspitna ustanova “Prva baletska škola” Banjaluka, organizuje upis šeste generacije učenika u Osnovnu baletsku školu za djecu uzrasta od 9 do 15 godina. Upis mlađih i starijih učenika je moguć, ukoliko učenik pokaže izuzetne sposobnosti na prijemnom ispitu. Takođe, mlađe djevojčice imaju priliku da pohađaju nastavu u pripremnim razredima baletske škole.

Osnovno obrazovanje u baletskoj školi traje četiri godine, po čijem završetku se stiče diploma. Prethodna priprema ili plesna iskustva nisu potrebna, a na prijemnom ispitu će se provjeravati fizičke predispozicije, sluh i ritam. Pored toga tu su i pedagoške i psihološke pripreme polaznika.

Nastava u ovoj školi odvija se svakodnevno, u smjenama suprotnim od onih u redovnim osnovnim školama.

Kvalitetan nastavni kadar

Prva baletska škola, može da se pohvali kvalitetnim nastavnim kadrom, koji je do sada uspješno sprovodio izuzetno zahtjevan nastavni plan i program u saradnji sa baletskim pedagozima iz Srbije.

Višestruke koristi za djecu

Osnovne baletske tehnike nisu jedino što učenici stiču kroz ovo obrazovanje. Tu su mnoge koristi koje će djeci tog uzrasta značiti i u odraslim danima. Od višestrukih koristi baleta, izdvajaju se socijalizacija, druženje, osjećaj za estetiku, razvoj kreativnosti i lijepo vaspitanje. Pored klasičnog baleta, učenice savladavaju nekoliko, uglavnom praktičnih predmeta, kao što su: primjenjena gimnastika, solfeđo, savremena igra, društveni ples, kulturna geografija, istorijsko-balske igre i drugi.

U okviru redovnog obrazovanja učenice posjećuju baletske predstave, ali svoje umijeće redovno pokazuju i na baletskim predstavama u Banjaluci, a već su iza njih predstave ‘’Kopelija’’, ‘’Pepeljuga’’, ‘’Ružno pače’’ i ‘’Plesna bajka’’.

Prva baletska škola nedavno je proslavila svoj peti rođendan i ponosna je na sve svoje učenice, od kojih neke danas plešu širom Evrope.

Informacije o prijemnom ispitu i upisu možete dobiti na telefon 065 167 683, e-mail [email protected] ili u prostorijama Škole, ul. Jovana Dučića 23a.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/ostvarite-baletske-snove-vase-djevojcice/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])