“Horizons” prva autorska pjesma sastava “Palladio String Quartet”

Objavljeno: 18. 9. 2019 u 16:01h

Sastav “Palladio String Ljuartet” odstoji već tri godine, i banjalučkoj publici su poznati po izvođenju drugačijih verzija poznatih numera, moderne, pop, rok i evergrin muzike.

Nakon godina ovakvog muziciranja, došlo je vrijeme za neke nove početke, te tako ovaj kvartet priprema prvu autorsku numeru.

“Došli smo do ideje da krenemo stepenicu više i prezentujemo publici nešto domaće iz naše muzičke kuhinje. Naša prva autorska numera nosi naziv “Horizons” Instrumentalna muzika čija je srž gudački kvartet uz podršku elektronskog zvuka. Kombinacija je više nego zanimljiva, a muzika dovoljno “zarazna” da se svidi publici.

Aranžmanski dio numere pripao je Milani Smiljanić (vodećoj violini kvarteta), dok je elektronski dio “izmiksao” i pripremio Aleksandar Žeželj sa kojim smo prvi put ostvarili saradnju i u planu nam je da se saradnja nastavi, s obzirom na to da smo se u potpunosti našli na istim muzičkim talasima” – rekla je za “Glas Srpske” članica kvarteta i violistkinja Kristina Moconja.

Ona je dodala da je snimanje i miks povjereno Dejanu Saviću (“KosNik studio”), dok je video-materijal bilježio Srđan Piljak.

“Video-spot je još u fazi snimanja na raznim lokacijama širom Banjaluke i idejno bi trebalo da ostavi pozitivan utisak na posmatrače. Dali smo sve od sebe da kroz svoje horizonte prezentujemo našu svrhu i to što radimo i volimo. Pjesma bi trebalo da ugleda svjetlo dana kroz neke tri sedmice, kada će biti organizovana i premijera” – dodala je Moconja.

“Palladio String Quartet” čine i Milana Smiljanić (violina), Renata Medinac-Kaurin (violina) i Ozren Četković (violončelo).

Izvor: Glassrpske/ Milanka Mitrić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/horizons-prva-autorska-pjesma-sastava-palladio-string-quartet/||claudebot