“Henšel kvartet” otvorio “Jesenju sonatu”

Objavljeno: 11. 10. 2019 u 19:40h

Koncertom renomiranog “Henšel Kvarteta” iz Njemačke, jednog od najuglednijih i najznačajnijih gudačkih kvarteta današnjice otvoren je 2. Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata”.

“Henšel kvartet” u ovoj godini proslavlja jubilej, 25 godina postojanja, trenutno ga čine Krištof Henšel (prva violina), Evgenija Epštajn (druga violina), Monika Henšel (viola) i Matijas Bajer-Karlšoj (violončelo).

“Muzika je ta koja nas drži zajedno i veoma volimo to što radimo. Mi zapravo služimo kompozitorima izvodeći njihova djela, a ako sebe shvatite ozbiljno onda ste na dobrom putu. Naravno, moram priznati u ovih 25 godina rada, postojali su mnogi usponi i padovi. Usponi su veoma lagani, međutim kada prevaziđete sumnje i poteškoće kao grupa to vas čini jakim. Mi sviramo uglavnom klasično romantični repertoar i izvodimo dosta djela koja su komponovana samo za nas”, kazala je Monika Henšel koja je ujedno i osnovala Kvartet.

“Ponosni smo na činjenicu što smo ove godine ugostili neka od najznačajnijih imena umjetničke muzike današnjice. Pored toga, kao i svaki put do sada, promovisaćemo i kvalitetne domaće umjetnike. Festival je otvorio jedan od najuglednijih kvarteta današnjice”, rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Danas, drugog dana festivala, u petak 11. oktobra predstaviće nam se renomirana domaća umjetnica koja je postigla zapažene rezultate i na svjetskoj sceni violinistkinja Jovana Raljić i njen gost, istaknuti pijanista i klavirski pedagog sa adresama u Austriji i Iranu, Hafez Babašahi.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/hensel-kvartet-otvorio-jesenju-sonatu/||claudebot