“Gemma” rasplesala Banjaluku (Foto)

Objavljeno: 20. 6. 2019 u 09:39h

Plesači Plesnog kluba “Gemma” juče su rasplesali prepuno Dječije pozorište Republike Srpske i tako proslavili 31. rođendan ovog banjalučkog plesnog kluba.

Publika je imala priliku da u tri koncerta, vidi koreografije koje će se takmičiti na svjetskim i evropskim takmičenjima, kao i one koje su u protekloj godini već osvojile brojne medalje.

Elegancija, prefinjenost pokreta, uigranost i timski duh mamili su aplauze koji nisu prestajali, a nizali su se jedan za drugim.

Kreativne koreografije uspijevale su da kroz plesni pokret prikažu zavisnost od društvenih mreža, igralište, kralja lavova, duha iz lampe, put do vrha, ali i da poruče „misli iznad kutije“.

„Gemma“ priznata kao mjesto razvoja plesnih majstora

PK „Gemma“ dio je plesne priče koja nikada ne prestaje i danas broji oko 500 plesača. Nivo angažovanja u vrhunskom plesu pojedinaca i organizacionih subjekata odavno prevazilazi shvatanje o plesu kao zabavi u slobodno vrijeme. „Gemmu“ redovno posjećuju vrhunski plesni stručnjaci iz Evrope, a njihovi plesači su nastavili karijere u Americi, širom Evrope i u Australiji. Klubske vitrine prepune su pehara i priznanja sa domaće i međunarodne plesne scene i svaki od osvojenih pehara ima svoju priču. „Gemma“ je prepoznata i priznata kao mjesto razvoja budućih plesnih majstora. Ponosno ističu svog trenera koji je nastavio rad u Njujorku i plesačiću koja je plesno putovanje nastavila u Roterdamu.

Sportski ples je najljepši dvoranski sport u kojem muškarac i žena jednako doprinose rezultatu, a publika je imala priliku i da se uvjeri u to.

Lijepo je sjetiti se onih kojih nema

Iako je iza njih protekle godine bilo puno lijepih događaja, takmičenja i odličnih rezultata, kažu, da u sportu pored toga postoje i porazi. Ovu priliku iskoristili su da se prisjete i odaju počast njihovoj dugogodišnjoj prijateljici i treneru Idi Jonaš, koja ih je ove godine napustila.

Banjaluka.com / Autor: Vladana Savić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/gemma-rasplesala-banjaluku-foto/||claudebot