Demofest dobio novu grupu finalista (Foto)

Objavljeno: 21. 7. 2018 u 14:05h

Održana je i druga takmičarska noć na najvećem regionalnom festivalu demo bendova, banjalučkom Demofestu.

Nakon što je žiri preslušao sve takmičare druge polufinalne večeri, svoj put do finala pronašli su sastavi “Aleja velikana” iz Beograda, “Anja Rikalo & The Band” iz Mostara, “DrvoTruo” iz Kikinde, “Sergio Lounge” iz Beograda koji su pobjednici “Bunt” rok festivala, “Lady D” iz Banjaluke i “G.M.O” iz Zaječara.

Kao i prethodnog dana, kapije tvrđave Kastel su bile otvorene od 20 časova, a prvi taktovi sa bine su se mogli čuti već od 21 čas.

Bendovi su za naklonost žirija i publike izvodili niz autorskih numera sa kojima su pokazali da postoji budućnost u muzičkoj sceni regiona.

Nakon demo bendova, publika je mogla da uživa u nastupu benda “Tyger Lamb” iz Zagreba koji su vicešampioni prošlogodišnjeg izdanja fetivala. Ovaj zagrebački sastav koji je za kratko vrijeme osvojio srca publike je ovom prilikom promovisao svoj album prvenac “Born Into This”.

Poznati muzičar Marko Louis je zavladao binom na Kastelu nakon benda “Tyger Lamb”. Koliku ljubav banjalučka publika gaji prema ovom autoru je i dokaz da se nekoliko puta morao vraćati na scenu, a Louis je za to vrijeme svojim glasom uspijevao da raspjeva ali i rastuži mnogobrojnu publiku.

Nakon nastupa ovog mladog muzičara došao je red na velikana regionalne scene, Darka Rundeka koji je nastupio sa sastavom “Ekipa”. Rundek je oduševio okupljene Banjalučane na Kastelu sa bezvremenskim hitovima.

Večeras će biti održano finalno veče na Demofestu. Za vrijedne nagrade boriće se najbolji sastavi iz prve dvije polufinalne večeri, a za najbolje bendove su spremne i vrijedne nagrade.

Osim takmičarskog dijela programa, publici će se predstaviti sastav “Slonz” koji su prošlogodišnji pobjednici festivala. Takođe najavljen je i nastup kultnog pank benda “Goblini”, kao i jednog od najvećih autora regiona Dr Neleta Karajlića.

Kapije tvrđave Kastel će biti otvorene od 20 časova, a od 21 čas ulaz će se naplaćivati po cijeni od 5KM.

Izvor: Nezavisne/ David Jojić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/demofest-dobio-novu-grupu-finalista-foto/||claudebot