Članovi “MaMe Vox” u Banjaluku donijeli 10 nagrada: Mladi pjevači osvajaju žiri širom regiona

Objavljeno: 11. 12. 2017 u 17:02h

Članovi vokalnog ateljea “MaMa Vox”, Katarina Prača, Danilo Milosavljević i Nikolina Čakalj, u Banjaluku su donijeli četiri nagrade sa Festivala “Čarobna frula”, koji je nedavno održan u Zagrebu.

Festival je namijenjen djeci, solistima uzrasta od tri do 15 godina, koji su u pet kategorija uživo pjevali kvalitetne originalne autorske dječije pjesme prilagođene njihovom uzrastu.

Ove godine na festivalu se predstavilo 110 solista sa 97 pjesama iz Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Malte i Hrvatske.

“Danilo je na festivalu u Zagrebu, u svojoj kategoriji, osvojio prvo mjesto u polu finalu, a potom i u super finalu. On je izveo pjesmu „Rock ‘n’ Roll“, koju je neposredno prije nastupa u Zagrebu pjevao i u Beogradu na Internacionalnom „Angel Voice“ festivalu. Sa njim je nastupila Bojana Radovanović, članica „Voice Stars Factory“ iz Beograda. Duet je rezultat saradnje ateljea sa ovom školom. Katarina je osvojila drugo mesto u svojoj kategoriji. Ona je pjevala numeru „Sutra mi je rođendan“, koju je prvi put ove godine izvela na Đurđevdanskom festivalu u Banjaluci. Nikolina je u svojoj kategoriji u Zagrebu osvojila treće mjesto, sa pjesmom „Treba da se spava“. Ona je, takođe, sa ovom numerom učestvovala i na Đurđevdanskom festivalu”, rekla je Maja Manojlović, umjetnica i vokalni trener „MaMa Vox“.

„Čarobna frula“, objašnjava ona, nema pravilo premijernog izvođenja pjesama, kao Đurđevdanski festival. Članovi „MaMe Vox“, kaže ona, uvijek marljivo rade, a rezultati su uvijek vidljivi. Samo ove godine u vokalni atelje stiglo je deset nagrada sa raznih festivala.

“I ove godine moji članovi su dio „Pinkovih zvezdica“. To su Isidora Begović i Luka Davidović. On je u „MaMi Vox“ više od pola godine, a Isidora tri godine. Oboje idu u četvrti krug i vrijedno rade za nastupe koji im slijede. Oni iz nastupa u nastup oduševljavaju žiri, koji jako dobro zna da su iz vokalnog ateljea „MaMa Vox“ izašli David Radosavljević i Sergej Pajić, Maša Ćoćkalo, Nikolina Radetić i drugi učesnici. Članovi žirija jako dobro pamte njihov napredak i oduševljeni su načinom na koji se radi sa djecom u vokalnom ateljeu”, navela je Manojlović.

„Mama Vox“ postoji od 2005. godine, a kroz školu do sada je prošlo više od 500 učenika.

“Na časove i vokalne treninge kod mene dolazili su takmičari, afirmisani poznati pjevači, hobisti i djeca. Njihov cilj je da postanu bolji pjevači, da upoznaju svoj instrument. Trudim se da izvučem najbolje od njih. Oni su moje „Mama Vox“ zvjezdice, ali i prijatelji”, rekla je Manojlović.

Ona je, kao predstavnica ateljea, nedavno učestvovala i u programu druge Modne revije osoba sa invaliditetom „Baš po mjeri“, koju je organizovao Psihološki centar „Sense“ u saradnji sa doktoricom Snježanom Kutlešić Stević.

“Vokalni atelje je bio pozvan da upotpuni ovaj predivni događaj. Za nas je to bila velika čast. Uvijek ćemo se odazvati ovakvim humanitarnim manifestacijama, jer je to jedan od načina da se podigne svijest ljudi o osobama sa invaliditetom koje trebaju još više i bolje da budu prihvaćene u našem društvu”, ističe Manojlović.

Nezvanično saznajemo da će ovaj vokalni atelje „MaMa Vox“ nastupiti na banjalučkom Trgu Kraljine u okviru dječjeg programa za proslavu Nove godine.

U Banjaluci mnogo talenata

Od prve četiri emisije „Pinkovih zvezdica“, članica žirija, Leontina Vukomanović je čak u dvije hvalila rad vokalnog ateljea „MaMa Vox“ u Banjaluci.

“Ne znate koliko ima talentovanih mališana u Banjaluci. Sad su se svi okupili na jednom mjestu i postali „Pinkove zvezdice“. To je fantastično”, rekla je Vukomanović u emisiji.

Izvor: blic.rs / Autor: Sanela Jovanović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/clanovi-mame-vox-u-banjaluku-donijeli-10-nagrada-mladi-pjevaci-osvajaju-ziri-sirom-regiona/||claudebot