“Boje zvuka” Jadranke Stojaković u izdanju RTRS

Objavljeno: 7. 3. 2013 u 14:37h

Muzička produkcija Radio-Televizije Republike Srpske i Jadranka Stojaković predstavili su danas u RTV Domu u Banjaluci kompilaciju od 45 pjesama poznate kantautorke pod nazivom “Boje zvuka”.

JS

Album uspomena sastoji se od tri CD-a i DVD koncerta Jadranke Stojaković u Banjaluci 2009. godine.

– To je presjek gotovo 40 godina mog stvaralaštva. Bilo mi je teško izabrati samo 45 pjesama pa sam se odlučivala za pjesme koje su i danas neizbježne na žurkama. Među njima su “Sve smo mogli mi”, “Što te nema”, “Ima neka tajna veza”, “Čekala sam”, “Vjerujem” – kazala je Jadranka Stojaković.

Istakla je da ima puno pjesama koje se nikada nisu slušale.

– Podsjetila sam se koje su to pjesme pa sam i njih stavila u ovu kompilaciju. Na tri CD nalaze se i neke od pjesama iz vremena mog stvaralaštva u Japanu. Gledala sam da bude balans svega onoga što sam voljela ja i što su voljeli drugi – rekla je Stojakovićeva.

Na albumu se nalaze i Jadrankine pjesme pisane za dokumentarne filmove i video-igrice.

– Posebno mi je drago što smo uz kompilaciju uspjeli da stavimo i DVD jer je to moj posljednji solistički koncert održan uz pomoć dvije muzičarke iz Japana – istakla je Stojakovićeva.

Dodala je da joj bolest ne dozvoljava da se, posljednjih nekoliko mjeseci, bavi pjevanjem.

– Nadam se da ću nekako spriječiti da se bolest širi i da ću bar moći da komponujem – istakla je Stojakovićeva.

Generalni direktor Radio televizije Dragan Davidović je istakao da je muzička produkcija Radio-televizije Republike Srpske ovih dana imala odličnih uzleta.

– Kruna svega je ova kompilacija stvaralaštva našeg muzičkog urednika Jadranke Stojaković. Spreman sam kao generalni direktor da potpišem svaku odluku koju donesu ona i kolektiv sa kojim radi – kazao je Davidović.

Rukovodilac Muzičke produkcije RTRS-a Sobodan Vidović je pojasnio da odlučili da kompilacija bude svrstana u 3 CD-ali da je to bilo premalo da bi se stavile sve Jadrankine prelijepe pjesme.

– Da bi sve ovo realizovali morali smo se obratiti i produkcijskim kućama u regionu a to su PGP Radio-televizije Srbije, Kroacija rekords i Muzička produkcija BHRT koji su nam dali originalne snimke pjesama koje su se našle na CD-ovima – kazao je Vidović.

Dodao je da starije generacije znaju za prelijepe interpretacije Jadranke Stojaković a mladima je preporučio da nabave ova izdanja jer će biti oduševljeni.

Boje zvuka su od juče u prodaji u svim Didako prodavnicama i trafikama Minutica po cijeni od 20 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/boje-zvuka-jadranke-stojakovic-u-izdanju-rtrs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])